Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Άννα Διαμαντοπούλου Καμία καθυστέρηση στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων

Ακάλυπτο άφησε τον πρώην γενικό γραμματέα έρευνα και τεχνολογίας κ. Αχ. Μητσό η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός Παιδείας κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις καταγγελίες του κ. Μητσού για καθυστέρηση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων λόγω των νέων διαδικασιών αξιολόγησης που εισήχθησαν από τον υφυπουργό της κ. Γ. Πανάρετο. «Θα δοθούν όλα τα στοιχεία στη Βουλή. Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται πολλές φορές», δήλωσε για το θέμα η κυρία Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός θα συμμετάσχει στην σημερινή συνεδρίαση του νέου Συμβουλίου Έρευνας που λειτουργεί υπό την προεδρία του καθηγητή κ. Στ. Κριμιζή. Το ΕΣΕΤ θα συνεδριάσει όμως και αύριο. «Είχαμε ηδη την πρώτη επιλογή των Διευθυντών Ερευνητικών κέντρων χωρίς καμία παρέμβαση του υπουργού, αλλά με δημόσιες και διαφανείς διαδικασίες», είπε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Τα κύρια θέματα των τριήμερων εργασιών του Συμβουλίου είναι:

-Το υπό διαμόρφωση νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και τεχνολογία

-Το σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ελλάδα

-Ο σχεδιασμος και οργάνωση της χρηματοδότησης της έρευνας με σκοπό την ενσωμάτωση σχετικών διατάξεων στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και τεχνολογία

-Η αξιολόγηση των ερευνητικών κέντρων της χώρας

-Η εισήγηση ως προς την οργάνωση και τη λειτουργία των Τομεακών Επιστημονικών Συμβουλίων (ΤΕΣ)

-Η διατύπωση γνώμης για την κατάρτιση ειδικών επιτροπών κρίσης για την αξιολόγηση των υποψηφίων για τις θέσεις διευθυντών ερευνητικών ινστιτούτων.

Στη συνεδρίαση έχει προσκληθεί ο καθηγητής Νικόλαος Βονόρτας (GeorgeWashingtonUniversity), ο οποίος θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο στοιχεία για την πολιτική έρευνας και τεχνολογίας άλλων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου