Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των φοιτούντων στα Διδασκαλεία στη διαδικασία επιλογής Σχολικών Συμβούλων-Διευθυντών Σχολείων


Αθήνα 5-03-2011
           www.mpratis.gr  

Σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των φοιτούντων στα Διδασκαλεία στη διαδικασία επιλογής Σχολικών Συμβούλων-Διευθυντών Σχολείων 

Με αφορμή ερωτήματα, σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των συναδέλφων που φοιτούν στα Διδασκαλεία στις διαδικασίες επιλογής σχολικών συμβούλων και διευθυντών σχολικών μονάδων, σας ενημερώνω, ύστερα και από σχετικό ερώτημά μου στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπ. Παιδείας, ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και οι συνάδελφοι των Διδασκαλείων (είτε φοιτούν στο πρώτο έτος, είτε στο δεύτερο), αρκεί να έχουν τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει (χρόνια υπηρεσίας κτλ). Κανένα άλλο κώλυμα ως προς την υποβολή της αίτησης δεν υπάρχει (Ν.3848/2010).
Σε περίπτωση επιλογής σε θέση στελέχους θα μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα , αν διακόψουν τη φοίτησή τους. Σε αντίθετη περίπτωση διατηρούν τη θέση τους στον πίνακα για μελλοντική τοποθέτηση , μέχρι τη λήξη ισχύος των πινάκων (125853/Δ2/7-11-2007-Απόφαση Υπουργού Παιδείας).
Η υπουργική απόφαση 24617/Γ3/26-03-2003 καμιά περίπτωση δεν ισχύει ,αφού έχουν εκδοθεί νεότερες αποφάσεις που ρυθμίζουν διαφορετικά το θέμα.

Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου