Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΙΣ 24/4/2011



Αθήνα  6/4/2011
Προς
Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

       
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΙΣ 24/4/2011
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλει την αστυνομική βία και τις προσαγωγές  συναδέλφων μας, στην είσοδο των γραφείων της Ομοσπονδίας.
Θεωρούμε πως η εμφανής παρουσία αστυνομικών με πολιτικά μπροστά στην είσοδο των γραφείων της ΔΟΕ την Πέμπτη 24 Μαρτίου το πρωί θέτει ζήτημα δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Οι παράνομες προσαγωγές των συναδέλφων μας «προληπτικά» όπως αναφέρθηκε από τους αστυνομικούς στη δυναμική παρέμβαση του  Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., αποτελούν επεισόδια της τακτικής που η κυβέρνηση επέλεξε να χτυπήσει το εκπαιδευτικό κίνημα.
Η αρχή έγινε στην πανεργατική απεργία και τη διαδήλωση στις 23 του Φλεβάρη όταν οι δυνάμεις καταστολής με χημικά και κλομπ επιτέθηκαν αναίτια στο  μπλοκ των  εκπαιδευτικών με σκοπό να το διαλύσουν.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί  συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης και της Τρόικας (Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και τέτοιες πρακτικές δε μαςτρομοκρατούν.
Αγωνιστικά και αποφασιστικά συνεχίζουμε το δρόμο μας για να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Καλούμε το εργατικό κίνημα να καταδικάσει τις προληπτικές προσαγωγές εκπαιδευτικών και την παρουσία αστυνομικών έξω από τα γραφεία της ΔΟΕ.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ στις 9 και 13 Απριλίου 2011.
Από τη Δ.Ο.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου