Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σχετικά με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Επιλογής Παρασκευή 27/5/2011

Αθήνα 27 Μαΐου 2011
Σχετικά με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Επιλογής
Παρασκευή 27/5/2011 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων και συζήτησε θέματα που αφορούν στην αποτίμηση του συγγραφικού έργου και διευκρίνισε ζητήματα μοριοδοτήσεων των υποψηφίων:

  • Για το συγγραφικό έργο
Το Συμβούλιο πρότεινε, στην προηγούμενη συνεδρίασή του, αξιολογητές για την αποτίμηση του συγγραφικού έργου των υποψηφίων, με βάση τις καταστάσεις των μελών ΔΕΠ πανεπιστημίων και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΔΙΑΦΑΝΗΣ.
Οι αιρετοί, ενώ έχουν ως μέλη του Συμβουλίου από το νόμο αυτό το δικαίωμα, δεν πρότειναν αξιολογητές για το συγγραφικό έργο. Προσωπικά δεν πρότεινα γιατί θεώρησα ότι λόγω του αντικειμένου οι πανεπιστημιακοί και τα μέλη του Π.Ι. (μέλη του Συμβουλίου Επιλογής) γνωρίζουν καλύτερα αυτό το θέμα. Επισημαίνω ότι δεν υπάρχουν ατομικοί αξιολογητές του συγγραφικού έργου αλλά 7μελείς ομάδες που συλλογικά αποτιμούν το συγγραφικό έργο του κάθε υποψηφίου. Οι, όποιες, ενστάσεις για την αποτίμηση του συγγραφικού έργου εξετάζονται από το Συμβούλιο Επιλογής τη μέρα της συνέντευξης των υποψηφίων. Η Υπουργική απόφαση για τη συγκρότηση των 7μελών επιτροπών δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Μόλις εκδοθεί η απόφαση το Συμβούλιο θα αναθέσει, με τυχαίο τρόπο, στους αξιολογητές την αποτίμηση του συγγραφικού έργου.

  • Μεταπτυχιακοί τίτλοι εξωτερικού
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας 1103 μεταπτυχιακοί τίτλοι (μεταπτυχιακά και διδακτορικά), που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό. Από τους συναδέλφους που κατέχουν τέτοιους τίτλους, αιτήσεις για σχολικοί σύμβουλοι υπέβαλαν 135. Εξ αυτών των τίτλων:
4 είναι στην Ιταλική γλώσσα
1 στην Ισπανική γλώσσα
2 στη Σερβική γλώσσα
2 στη Βουλγαρική γλώσσα
126 στην Αγγλική γλώσσα
          Όπως είχα δεσμευθεί, μετά τις καταγγελίες που έγιναν και τη σχετική έρευνα που διεξάγεται, ζήτησα από το Συμβούλιο Επιλογής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης να εξεταστεί η δυνατότητα ουσιαστικής διακρίβωσης της γλωσσομάθειας των υποψηφίων, στη γλώσσα στην οποία αποκτήθηκε ο μεταπτυχιακός τίτλος.
          Το Συμβούλιο με πλειοψηφία (6-1) αποφάσισε να γίνει ερώτημα προς τη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας για το αν μπορεί, στη διαδικασία της συνέντευξης, να αξιοποιήσει ξενόγλωσσους καθηγητές, για τις γλώσσες που δε γνωρίζουν τα μέλη του συμβουλίου, όπως προβλέπεται για το συμβούλιο επιλογής συντονιστών εκπαίδευσης εξωτερικού. Ήδη , ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Επιλογής , η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει από το ΔΟΑΤΑΠ τον επανέλεγχο αυτών των τίτλων.
  • Μοριοδότηση προσόντων υποψηφίων
Το Συμβούλιο εξέτασε συγκεκριμένα θέματα μοριοδότησης των υποψηφίων, με βάση τους φακέλους τους. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και στο επόμενο συμβούλιο που θα γίνει τηνπροσεχή Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011, από κοινού με το αντίστοιχο συμβούλιο επιλογής σχολικών συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δημήτρης Μπράτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου