Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Απαραίτητο το πιστοποιητικό για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών


Με βάση τη νομοθεσία, η πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια είναι αναγκαία προϋπόθεση διορισμού στη δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια πιστοποιείται:
ή α) με βεβαίωση περί επιτυχούς παρακολούθησης ειδικού προγράμματος σπουδών τουλάχιστον εξάμηνης διάρκειας, το οποίο παρέχεται από τμήμα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ) ή από ομάδες συνεργαζόμενων τμημάτων του ίδιου ή περισσότερων ΑΕΙ σε αποφοίτους τμημάτων που έχουν τα ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Tο πρόγραμμα αυτό καταρτίζεται με απόφαση του οικείου ΑΕΙ που εγκρίνεται από τον υπουργό Παιδείας ύστερα από γνώμη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, και αξιολογείται μετά το πρώτο έτος λειτουργίας του, εν συνεχεία δε κάθε τέσσερα έτη.
Επισημαίνεται ότι προγράμματα κατά τις ανωτέρω διατάξεις δεν έχουν ακόμη εγκριθεί και ως εκ τούτου δεν έχουν χορηγηθεί σχετικές βεβαιώσεις.
ή β) με την κατοχή πτυχίου τμήματος ΑΕΙ...
Το πλήρες κείμενο του δημοσιεύματος είναι διαθέσιμο μόνο για τους συνδρομητές της ηλεκτρονικής έκδοσης των ΝΕΩΝ στο http://digital.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου