Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Διορισμοί 22.537 εκπαιδευτικών




ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ

Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 22.537 συμβασιούχων εκπαιδευτικών στα σχολεία και στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και ενός μικρού αριθμού άλλων ειδικοτήτων, για το σχολικό έτος 2011-2012, μετά την υπογραφή των σχετικών εγκριτικών αποφάσεων από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.

100 ιεροδιδάσκαλοι ισλαμικής θρησκείας για σχολεία της Θράκης
100 ιεροδιδάσκαλοι ισλαμικής θρησκείας για σχολεία της Θράκης
Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν επίσης τα ονόματα των προσλήψεων 546 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr.
Η έγκριση των 22.537 θέσεων αφορά ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, καθώς και άλλες ειδικότητες (π.χ.συνοδοί μαθητών), οι οποίοι θα προσληφθούν με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις μίσθωσης έργου.
Οι εγκριτικές αποφάσεις αφορούν την έγκριση προσλήψεων που δόθηκαν στη δημοσιότητα εκπαιδευτικού προσωπικού στις παρακάτω κατηγορίες:
  • 16.220 αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στις ΣΜΕΑ και ΚΔΑΥ, καθώς και στα μειονοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2011-2012. Η δαπάνη για την πρόσληψη των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας.
  • 4.500 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στις ΣΜΕΑ και ΚΔΑΥ, καθώς και στα μειονοτικά σχολεία, από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ.
  • 1.300 άτομα εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις επιστημονικών συνεργατών, εργαστηριακών συνεργατών και εκπαιδευτικών ειδικών μαθημάτων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στα ΤΕΙ της χώρας και στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
  • 250 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, διδάσκοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας (2.250 ανθρωπομήνες).
  • 100 ιεροδιδάσκαλοι ισλαμικής θρησκείας με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας 9 μηνών, για τις μουφτείες της Θράκης.
  • 71 άτομα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας 10 μηνών, στις σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) ως εξής: 35 άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας οδηγών σχολικών αυτοκινήτων και 36 άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότητας συνοδών μαθητών.
  • 44 άτομα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στις μαθητικές κατασκηνώσεις ΕΜΚΦ Αγίου Ιωάννου Ασπρονερίου Φθιώτιδας, Πλαταμώνα Λάρισας, "Αρχαία Αβδηρα" Ξάνθης και Αγ. Τριάδας Ημαθίας, για χρονικό διάστημα δύο κατασκηνωτικών περιόδων (δέκα τεσσάρων ημερών η καθεμία), ως εξής: 36 άτομα ΥΕ, 4 άτομα ΤΕ και 4 άτομα ΠΕ κατηγορίας.
  • 25 άτομα για 8 μήνες, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων "Διόφαντος" (πρώην Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων).
  • 14 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με διάρκεια απασχόλησης 10 μηνών στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση.
  • 10 άτομα με συμβάσεις 8 μηνών στους εποπτευόμενους φορείς από το υπουργείο Παιδείας.
  • 3 άτομα ΠΕ με ετήσια σύμβαση για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.
546 μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές
Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι για το σχολικό έτος 2011-12 διορίζονται 546 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠE08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12.01, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ12.06, ΠΕ12.08, ΠΕ13, ΠΕ17.02 και ΠΕ17.03.
Οι διοριζόμενοι εκπαιδευτικοί τίθενται στη διάθεση της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης και τοποθετούνται προσωρινά με απόφαση του διευθυντή Εκπαίδευσης. Ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας σε σχολική μονάδα της πρώτης τοποθέτησης μετά τον διορισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών ετών.
Ο τρίτος χρόνος της υπηρεσίας μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί ο νεοδιοριζόμενος. Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από Τετάρτη 24 μέχρι και Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011.
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
31 θέσεις για τέσσερις ειδικότητες
Η αρμόδια διυπουργική επιτροπή έδωσε την έγκρισή της για την πραγματοποίηση 31 προσλήψεων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στις παρακάτω ειδικότητες:
  • 18 άτομα ΔΕ, ειδικότητας εισπρακτόρων διοδίων, για 2 μήνες, στην Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (ΤΕΟ Α.Ε.) .
  • 10 επιστήμονες για χρονικό διάστημα 2 ετών, στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων).
  • 2 άτομα ΔΕ, ειδικότητας νεκροτόμων, για 8 μήνες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.
  • 1 Ειδικός Επιστήμονας για την κάλυψη της θέσης του Διευθυντή Αγωνιστικού Αθλητισμού, με τριετή θητεία, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου