Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Κλείνει ο κύκλος των... χαμένων (και αποσπασμένων) εκπαιδευτικών


Σύμφωνα με πληροφορίες της «HτΣ», κατά τη νέα σχολική χρονιά περί τις 3.500 θα είναι συνολικά οι εκπαιδευτικοί που θα αποσπαστούν σε διάφορους φορείς.
Της Xαράς Kαλημέρη

«Mαχαίρι» στις αποσπάσεις δασκάλων και καθηγητών σε φορείς, οργανισμούς και γραφεία βουλευτών, ακόμα και μητροπολιτών βάζει για δεύτερη χρονιά φέτος το υπουργείο Παιδείας. Στόχος είναι να επιστρέψουν στα σχολεία περί τις 8.000 - 9.000 εκπαιδευτικοί που βρίσκονται αποσπασμένοι σε διοικητικές θέσεις διαφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου και να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται λόγω των λιγοστών -μόλις 600- μόνιμων διορισμών που θα γίνουν φέτος, σε συνδυασμό με τις 6.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «HτΣ», κατά τη νέα σχολική χρονιά περί τις 3.500 θα είναι συνολικά οι εκπαιδευτικοί που θα αποσπαστούν σε διάφορους φορείς -όπως είναι, για παράδειγμα, η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, τα γραφεία και οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, τα γραφεία μητροπόλεων κ.ά.- έναντι 4.500 αποσπάσεων πέρσι και 11.000-12.000 τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου