Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΔ: Χάος στα σχολεία.Συνάντηση με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ΔΟΕ .


AFTEMPORIKI.GRΔευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 18:34
Για «χάος» στα σχολεία μία εβδομάδα μετά τον αγιασμό έκανε λόγο ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ΔΟΕ .
Όπως ανέφερε, «η σχολική χρονιά ξεκίνησε με συνεχείς αλληλοκατηγορίες για ευθύνες μεταξύ της υπουργού Παιδείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου με φωτοτυπίες και dvd, με ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία και πολλά κενά, με τις σχολικές επιτροπές να μην έχουν συσταθεί στις περισσότερες περιπτώσεις και όπου έχουν συσταθεί να μην έχουν πάρει καθόλου χρήματα για να διαχειριστούν τις πρώτες ανάγκες, με το χέρι στην τσέπη από πολλούς γονείς, που σπεύδουν να προμηθευτούν εκπαιδευτικά βιβλία από τα ράφια των βιβλιοπωλείων».
«Αυτό», πρόσθεσε, «είναι το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς στην Ελλάδα των "μνημονίων", των "διαρθρωτικών αλλαγών" της προχειρότητας, του μη έγκαιρου προγραμματισμού και της ανευθυνότητας στην Παιδεία».
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημείωσε ακόμη ότι «στα δημοτικά σχολεία υπολογίζεται ότι απαιτούνται συνολικά 14 εκατομμύρια αντίτυπα και οι αποστολές που έχουν γίνει ανέρχονται σε περίπου 2 εκατομμύρια».
Επιπλέον, υποστήριξε ότι πολλά παιδιά μπήκαν στις τάξεις χωρίς δασκάλους και συμπλήρωσε πως «σήμερα επίσημα υπάρχουν περίπου 4.700 κενές οργανικές θέσεις, ενώ οι 24 από τους 68 συλλόγους δασκάλων δεν έχουν παραλάβει ούτε ένα βιβλίο για δείγμα».
«Σε αντιστάθμισμα, το υπουργείο προχώρησε σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δεκάδων σχολείων σε όλη την Ελλάδα και στη δημιουργία τμημάτων των 30 μαθητών», κατέληξε ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου