Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή κάλεσμα προς ΑΔΕΔΥ από Δ.Ο.Ε.



Αρ. Πρωτ:273

Αθήνα 10/10/2011
Προς
την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
Κοιν.:
1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε
2. Μ.Μ.Ε.

Συνάδελφοι
Η νέα βίαιη, ανήθικη επίθεση της Κυβέρνησης στα εισοδήματα του κόσμου της εργασίας, όπως εκδηλώθηκε με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, είναι έξω από κάθε λογική αλλά και κάθε ανοχή.
Οι χωρίς τέλος εξοντωτικές μειώσεις των μισθών μας, τους έχουν φέρει πλέον στα όρια των επιδομάτων πρόνοιας. Οι εκπαιδευτικοί βιώνοντας ανάλγητες πολιτικές περικοπών για πολλά χρόνια, οι οποίες μας έχουν κατατάξει στους χειρότερα αμειβόμενους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, οδηγούμαστε πλέον στην απόλυτη εξαθλίωση και φτώχεια. Η κατάσταση είναι τραγικότερη για τις νεότερες γενιές συναδέλφων, η επιδρομή στις αποδοχές των οποίων είναι απίστευτη.
Η ανάλγητη ανατροπή εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, η εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους και τα νέα φορολογικά χαράτσια, έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους σε συνθήκες μεσαίωνα και στην απόλυτη απόγνωση.
Η απάντηση του κόσμου της εργασίας, δεν μπορεί παρά να είναι ενιαία, δυναμική και μαζική για την ανατροπή όχι μόνο όλων των πολιτικών λιτότητας, συρρίκνωσης, εξαθλίωσης αλλά και αυτών που τις εφαρμόζουν.
Σε αυτό το πλαίσιο το ΔΣ της Δ.Ο.Ε., με απόφασή του, θεωρεί απαραίτητη την κήρυξη από την ΑΔΕΔΥ απεργιακών κινητοποιήσεων διάρκειας, με όλους τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή. Είναι επίσης επιτακτική η συμπόρευση με όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ, με στόχο τη δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου ανατροπής το οποίο θα σταματήσει τα δίχως τελειωμό αντιδραστικά σχέδιά τους.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου