Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
αθανασιου καρπενησιωτη   103  καρπενησι  τ.κ. 36100
τηλεφωνο – φαξ : 22370   23986 - http://daskaloievrytanias.blogspot.com

                      πληροφοριεσ :    ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ     ΜΠΟΥΚΑ  ΚΑΤΕΡΙΝA

                                      τηλ.   6976616362                   thλ.   6945741623                   



ΠΡΟΣ
Ημερ: 15-11-2011                              Τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. 
Αριθ. Πρωτ.: Δ.Υ.                                Ευρυτανίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα πολιτικά του μηνύματα για δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία και μόρφωση παραμένουν επίκαιρα και περισσότερο από ποτέ άλλοτε ενοχλητικά  για την κάθε πολιτική και οικονομική εξουσία. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο μεγάλος Νοέμβρης της λαϊκής ελπίδας για δημοκρατία και κοινωνική χειραφέτηση, δεν έχει απλά έναν επετειακό χαρακτήρα, αλλά συνδέεται άμεσα με τους σημερινούς αγώνες του εργαζόμενου κόσμου και της νεολαίας .
Η ιδιότυπη οικονομική κατοχή που έχουν επιβάλει τα μνημόνια, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. στον ελληνικό λαό, με τη συνενοχή των Κυβερνήσεων που υλοποιούν τις πολιτικές τους, μπορεί να ανατραπεί μόνο με μαζικούς κοινωνικούς πανεργατικούς αγώνες, οι οποίοι θα έχουν άμεση αναφορά και συσχέτιση με τα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μια ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο.
Το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» που εδώ και μήνες δονεί όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αποδεικνύει τη συνέχεια του λαϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος και τις διαδικασίες αγωνιστικής ανάτασης του κόσμου της μισθωτής εργασίας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας τιμούν τους ήρωες του Πολυτεχνείου που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθιά πίστη στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία.
Καλύτερη τιμή στο Νοέμβρη είναι σήμερα η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η πάλη για υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος «ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Σε αυτή την κατεύθυνση το Δ.Σ. του συλλόγου μας, καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να αναδείξουν και φέτος στους μαθητές και τις μαθήτριές μας το δημοκρατικό και επίκαιρο μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου