Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τα κονδύλια των σχολικών επιτροπών για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία

Δήλωση της Υφυπουργού, στη Βουλή, σχετικά με τα κονδύλια των σχολικών επίτροπων για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία
Δελτίο Τύπου
 
 

Δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, κατά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή, σχετικά με τα κονδύλια των σχολικών επίτροπων για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία
 
 
Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας κάποιες καταγγελίες και ανησυχίες ότι ορισμένες σχολικές επιτροπές δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να προμηθευτούν πετρέλαιο.
 
 
Δεν θέλω να πετάξω το μπαλάκι, όπως είθισται, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί αυτή είναι αρμόδια. Θέλω, όμως, να πω ότι από το καλοκαίρι τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, ήδη, είχαν επιληφθεί ώστε να υπάρξει μια μικρή αύξηση του κονδυλίου για το πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία από την προηγούμενη χρονιά, ακριβώς γιατί την προηγούμενη χρονιά ήταν οριακά τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών επιτροπών.
 
 
Γνωρίζω ότι ήδη τα χρήματα μέσω του αρμοδίου Υπουργείου Εσωτερικών έχουν φτάσει στους Δήμους. Ξέρω ότι πολλοί καινούριοι, Καλλικρατικοί Δήμοι έχουν ξεπεράσει με επιτυχία τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν για να συγκροτήσουν τις νέες επιτροπές και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες. Είμαι σίγουρη ότι και άλλοι Δήμοι θα το κάνουν.
 
 
Είμαι σε συνεχή επικοινωνία για τα σχολεία, με το συνάδελφο κύριο Κουκουλόπουλο, ο οποίος κάνει καθετί το δυνατό να στηρίξει, να βοηθήσει και να συνδράμει τους Δήμους για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και να μη μείνει κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο, δεδομένου ότι τα χρήματα έχουν πάει έγκαιρα στους Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου