Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Αθήνα 30/1/2012

Προς 
1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. 
2. Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στις 30/01/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και του ΠΕΣΥΘ, με τον Ειδικό Γραμματέα Π.Ε και Δ.Ε. κ. Κοντογιάννη και τους συμβούλους της υπουργού, και του Γενικού Γραμματέα.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την κινητοποίηση που είχαν διοργανώσει από κοινού η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, ο ΠΕΣΥΘ. Έξω από το υπουργείο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες συγκεντρώθηκαν πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες για περίπου 3 ώρες με μαχητικό πνεύμα και διάθεση.

Στη συνάντηση η ΔΟΕ στήριξε τα αιτήματα του ΠΕΣΥΘ, όπως αυτά είχαν διατυπωθεί στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της ΔΟΕ στις 16-1-2012.
Συγκεκριμένα :
• Την προσθήκη του μαθήματος του Θεάτρου ως διακριτού γνωστικού αντικειμένου για την θεματική «Πολιτισμός» στη πρόταση Α’ για το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών.
• Τη σύσταση κλάδου ΠΕ 32 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την δημιουργία οργανικών θέσεων.
• Άμεσο διορισμό των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής που εργάζονται ήδη στα σχολεία μας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Από την πλευρά του ο ειδικός Γραμματέας δεσμεύτηκε για τα εξής:
• Την προσθήκη του μαθήματος του Θεάτρου ως διακριτού γνωστικού αντικειμένου για την θεματική «Πολιτισμός» στη πρόταση Α’ για το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών.
• Τη σύσταση κλάδων ΠΕ 32 ( θεατρολόγων ) και ΠΕ18.41 ( αποφοίτων δραματικών σχολών ) εικαστικών και μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την δημιουργία οργανικών θέσεων.
• Επέκταση των σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) σε άλλα 350 περίπου φτάνοντας το συνολικό αριθμό σε 1300.
• Δεν υπήρξε καμιά δέσμευση για το αίτημα της ΔΟΕ για μόνιμους διορισμούς, αφού όπως υποστήριξε ο ειδικός Γραμματέας είναι θέμα οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκτιμά ότι η δέσμευση για σύσταση των ανωτέρω κλάδων είναι θετική εξέλιξη και αναμένει να γίνουν οι ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η συντονισμένη – ενιαία συλλογική αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που επιφέρει η μνημονιακή πολιτική και η διαχρονική αδιαφορία των κυβερνώντων στο χώρο της Εκπαίδευσης, είναι μονόδρομος. Οι απαντήσεις που δόθηκαν σήμερα, καταγράφονται, θα αξιολογηθούν όμως μόνο όταν υλοποιηθούν στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, με σταθερή και μόνιμη δουλεία για όλους.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου