Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Financial Times

Την επανίδρυση του ελληνικού κράτους επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο τονίζεται ότι οι εταίροι-πιστωτές μας επιβάλλουν 38 αλλαγές σε φορολογία, δαπάνες και μισθούς μέχρι τα τέλη του μήνα.

Μάλιστα η εφημερίδα επικαλείται επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της σύμφωνα με τα οποία η τρόικα θα έχει τη διαχείριση στο σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σε τρία χωριστά μνημόνια συνολικά 90 σελίδων, είναι το τίμημα που δέχτηκε να πληρώσει η Ελλάδα για να εξασφαλίσει τη δεύτερη συμφωνία διάσωσης 130 δισ. ευρώ προκειμένου να αποφύγει την στάση πληρωμών.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται ριζικές αλλαγές στις δικαστικές διαδικασίες, συγκέντρωση της ασφάλισης υγείας και ολοκλήρωση ακριβούς κτηματολογίου, εξαγορά νέου ηλεκτρονικού συστήματος για την φοροείσπραξη, αλλαγή του τρόπου συνταγολόγησης φαρμάκων και καθορισμός ελάχιστων αποθεμάτων πετρελαίου.

"Το πρόγραμμα είναι πολύ, πολύ πιο φιλόδοξο από μια οικονομική μεταρρύθμιση. Πρόκειται για ίδρυση κράτους, όπως το εννοούμε κατά κανόνα σε παραδοσιακές χαμηλού εισοδήματος περιπτώσεις" δήλωσε χαρακτηριστικά ευρωπαϊκός αναλυτής της Eurasia Group.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλά από τα διαρθρωτικά μέτρα είχαν συμφωνηθεί το 2010 στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου διάσωσης, αλλά είχαν μπλοκαριστεί από ομάδες συμφερόντων με επιρροή, εργατικά σωματεία και ορισμένους υφυπουργούς στα οικονομικά υπουργεία.

Στο μεταξύ, πάνω από 160 στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών θα μεταβούν στην Ελλάδασε εθελοντική βάση προκειμένου να ενισχύσουν τον ελληνικό φορολογικό μηχανισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Wirtschafts Woche

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου