Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Το νέο μισθολόγιο για τους αναπληρωτές

Μια ακόμη δύσκολη χρονιά θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί, καθώς και για το 2012-13 οι διορισμοί θα είναι μεν αυξημένοι, σε σχέση με πέρυσι, αλλά και πάλι δεν θα επαρκούν.

Η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που αναφέρεται στους διορισμούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μιλάει για χίλιους εξήντα πέντε διορισμούς, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν τους 1.100.
Το νέο μισθολόγιο για τους αναπληρωτές
Βέβαια, αριθμητικά οι διορισμοί θα είναι διπλάσιοι από πέρυσι που ήταν μόνο 600, αλλά δεν παύουν να είναι ελάχιστοι και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες που υπάρχουν σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
Ετσι και η ερχόμενη σχολική χρονιά θα κυλήσει δύσκολα για τα σχολεία, αφού θα υπάρχουν πάρα πολλά κενά, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν κυρίως με αναπληρωτές και λιγότερο με ωρομίσθιους.
Οπως δήλωσε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας κυρία Χριστοφιλοπούλου, «και φέτος είναι στους σχεδιασμούς το σύστημα 60%-40%, έτσι ακριβώς ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε εκπαιδευτικές ανάγκες με τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι είχαν κατοχυρώσει ένα δικαίωμα διορισμού παλαιότερα».
Το νέο μισθολόγιο για τους αναπληρωτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου