Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η «μετοχή» του δασκάλου στην εποχή της κρίσης

Την τιμητική τους έχουν εδώ και χρόνια τα Παιδαγωγικά Τμήματα των ΑΕΙ, καθώς η απορρόφηση των δασκάλων στη δημόσια εκπαίδευση ήταν άμεση. Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, οι βάσεις έφτασαν στα ύψη, κάνοντας την εισαγωγή στις σχολές αυτές δύσκολη ακόμη και για τους άριστους μαθητές.
Η ζήτηση για τα Παιδαγωγικά εξακολουθεί να είναι αυξημένη, παρά το γεγονός ότι τώρα οι διορισμοί των δασκάλων στα σχολεία γίνονται με το σταγονόμετρο, κατάσταση που -όπως δείχνουν τα πράγματα- δεν πρόκειται να αλλάξει εντυπωσιακά τα επόμενα χρόνια.

Οι νέοι, πάντως, εξακολουθούν να δείχνουν τεράστια προτίμηση για το επάγγελμα, με την ελπίδα ότι όταν αποφοιτήσουν η κατάσταση στη χώρα θα έχει βελτιωθεί και θα μπορέσουν να εργαστούν. Πέρυσι, πάντως, οι βάσεις εισαγωγής υποχώρησαν σημαντικά σε σχέση με το 2010 και έγιναν προσιτές για περισσότερους υποψηφίους.

Η έκρηξη της ζήτησης, που ξεκίνησε το 2003 και κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια, συγκαταλέγει τα Παιδαγωγικά Τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης στην κορυφή των προτιμήσεων από όλες τις σχολές των ΑΕΙ.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου