Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Τι είπε στη ΝΕΤ ο Γ. Μπαμινιώτης για τους μισθούς των 680 ευρώ και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών


«Κάθε μέρα φθάνουν επιστολές εκπαιδευτικών που λένε ότι είναι στο τάδε μέρος, παίρνουν 680 ευρώ μισθό και δεν μπορούν να ζήσουν την οικογένεια τους.  Και αυτό λέω στους υπευθύνους της Κυβέρνησης.  Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να καλύψουμε τέτοιες ανάγκες διότι αλλιώς δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα παιδείας».

Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, μιλώντας σε εκπομπ0ή της ΝΕΤ , ενώ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είπε τα εξής:

-Χωρίς αξιολόγηση, επίσης, δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα παιδείας.  Κανείς εκπαιδευτικός- Α’ θμιας, Β’ θμιας, Γ’θμιας - δεν μπορεί να πει ότι είναι υπεράνω αξιολόγησης.  Άρα, το ζητούμενο είναι με ποιο σύστημα θα γίνει η αξιολόγηση ώστε να είναι δίκαια, αντικειμενική και όχι τιμωρητική.  Δεν κάνεις την αξιολόγηση για να απολύσεις τον άλλον, την κάνεις για να τον βοηθήσεις.

-Φώναξα, λοιπόν, τις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών -γιατί εγώ αισθάνομαι δάσκαλος και είμαι δάσκαλος- και καθίσαμε σε ένα τραπέζι και τους είπα: «Κοιτάξτε, οι εκπαιδευτικοί δεν είναι δυνατόν να εμφανιστούν στην κοινωνία χωρίς πρόταση για το πώς θα γίνει η αξιολόγηση τους, όχι μόνον η δική σας αλλά και του εκπαιδευτικού συστήματος, και της σχολικής μονάδας.»  Γιατί, ξέρετε, το να είσαι σε μία υποβαθμισμένη περιοχή, και να έχεις μία τάξη γεμάτη μεταναστόπουλα και να μην έχεις εργαστήρια ή άλλα, και να έρθω να σε αξιολογήσω θα σε βγάλω ότι είσαι υποβαθμισμένος έως άχρηστος.

-Υπάρχει και ένα προσχέδιο, αλλά ξέρετε δεν ξεκινάς ένα διάλογο με το να δώσεις στον άλλον κάτι που τον απειλείς ότι αυτό θα εφαρμόσεις.   Επειδή είναι ένας χώρος που τον ξέρω, ξεκινάω με τους ανθρώπους να μιλήσω , να μου δώσουν τις προτάσεις τις οποίες να εντάξω, να επεξεργαστώ και να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να τις λύσουμε.

-Δεκαπέντε Μαΐου θα υπάρχουν προτάσεις από τις Ομοσπονδίες για την αξιολόγηση.  Δεν κάνουμε ατέρμονες συζητήσεις, υπάρχουν πάντοτε όρια.  Δεκαπέντε Μαΐου θα έχουμε τις προτάσεις τους οι οποίες θα μπουν μέσα στο σχεδιασμό αυτόν τον τελικό.  Το θέμα είναι ότι αν δεν προχωρούσαμε έτσι, κατάφερα κι έπεισα τον κ. Ρέππα, να μας δώσει μία τετράμηνη παράταση για να ετοιμάσουμε αυτόν τον Νόμο.
 [ΠΗΓΗ:esos.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου