Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η ΔΟΕ ζητά να πληρωθούν κανονικά όσοι απασχολήθηκαν σε προγράμματα

Η πρόσφατη κοινή Υπουργική Απόφαση (αριθ.22331/12-ΦΕΚ 673Β/7-3-2012) των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Οικονομικών και Παιδείας δημιουργεί πλήθος προβλημάτων σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε προγράμματα (Β’ επιπέδου για την υλοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη, Κέντρων Στήριξης Προγραμμάτων εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων ΚΕΣΠΕΜ) καθώς αθετεί μονομερώς τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις θέτοντας όρια ανώτατων αμοιβών (300€) και μάλιστα με αναδρομική ισχύ τη στιγμή που τα δεδουλευμένα χρηματικά ποσά που πρέπει να καταβληθούν υπερβαίνουν το ποσό αυτό!!!

Είναι τραγικό η ελληνική πολιτεία να αθετεί ήδη συμφωνημένους όρους, να αγνοεί και να ακυρώνει υπογεγραμμένες συμβάσεις και ουσιαστικά να εξαπατά εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν εργαστεί για την υλοποίηση των προγραμμάτων και μάλιστα να αρνείται την καταβολή δεδουλευμένων.

Το Δ.Σ. θεωρεί ότι αυτή η απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων είναι κατάφορα άδικη, δε σέβεται και δεν αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά των εκπαιδευτικών και δημιουργεί κίνδυνο για την πρόωρη διακοπή των προγραμμάτων.
 
Ζητούμε την άμεση κατάργηση της ρύθμισης και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων, σύμφωνα με τις συμβάσεις έργου που έχουν υπογραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου