Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αδειάζουν τα ταμεία των σχολείων!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΝΑ ΚΟΪΝΑ
Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος για τη λειτουργία των σχολείων, καθώς δεν έχει αποσταλεί ακόμη η δεύτερη δόση προς τους δήμους για την κάλυψη των λειτουργικών τους
Σε επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, η ΔΟΕ ζητά να αποσταλούν άμεσα τα κονδύλια από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ενώ εμμένει στη θέση της για αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
«Τα σχολεία δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν προμηθευτές και λογαριασμούς», αναφέρει στον «Α» ο ειδικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Νίκος Φασφαλής, υποστηρίζοντας πως σε ορισμένες σχολικές μονάδες οι προμηθευτές αρνούνται πλέον να δώσουν χαρτί, γραφική ύλη και είδη καθαρισμού.
Αίτημα για άμεση εκταμίευση

«Πέρσι η σχετική απόφαση για τη δεύτερη δόση είχε σταλεί στις 19/4/2011. Κατά συνέπεια, επιβάλλεται η άμεση εκταμίευση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα σχολεία θα πρέπει να καλύψουν μεγάλο μέρος των αναγκών τους με μια δόση ενδεχόμενα μέχρι και τον Ιούνιο», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Υπογραμμίζεται, δε, ότι η πρώτη δόση του 2012 είναι μειωμένη ως προς την αντίστοιχη του 2011 κατά 30%. Οι δάσκαλοι τονίζουν πως θα πρέπει να επισημανθεί στους δήμους να εφαρμόσουν την υπάρχουσα νομοθεσία (Υπουργική Απόφαση 8440/25.2.2011) που επιβάλλει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στις σχολικές μονάδες και την κατανομή των ποσών που αναλογούν σε κάθε σχολείο. Επιπλέον, θα πρέπει να τονιστεί, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, ότι οι ενιαίες σχολικές επιτροπές θα πρέπει να προβαίνουν σε άμεση απόδοση των χρημάτων από τους πόρους του υπουργείου Εσωτερικών.
«Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι με τη συνεχόμενη πολιτική των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, και ειδικότερα των δαπανών για την παιδεία, που επιβάλλει η πολιτική των μνημονίων, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα σχολεία αδυνατούν να λειτουργήσουν, καθώς οι καθημερινές σημαντικές ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν», υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίεξόδων.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ[/font]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου