Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Επίδομα Προβληματικών περιοχών


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
αθανασιου καρπενησιωτη   103  καρπενησι  τ.κ. 36100
τηλεφωνο – φαξ : 22370   23986 - http://daskaloievrytanias.blogspot.com

                      πληροφοριεσ :    ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ     ΜΠΟΥΚΑ  ΚΑΤΕΡΙΝΑ  

                                                                τηλ.   6976616362              thλ.   6945741623              

    
ΠΡΟΣ
Ημερ: 19-6-2012                                                      κ. Κοντογεώργο Κωνσταντίνο,
Αριθ. Πρωτ.:128                                                               βουλευτή Ευρυτανίας    

ΘΕΜΑ: Επίδομα Προβληματικών περιοχών

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011, στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε απομακρυσμένες παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές, όπως αυτές καθορίζονται κάθε φορά με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, χορηγείται επίδομα οριζόμενο σε εκατό (100) ευρώ μηνιαίως. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 30 του ίδιου νόμου αναφέρεται ότι μέχρι την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του παρόντος νόμου, το επίδομα Απομακρυσμένων – Παραμεθόριων περιοχών χορηγείται στους υπαλλήλους που υπηρετούν στις απομακρυσμένες – παραμεθόριες περιοχές, καθώς και στις προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α΄, όπως αυτές έχουν καθοριστεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις κατά την έναρξη ισχύος των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου.
Η Ευρυτανία ανήκει στην Α΄ κατηγορία και το συγκεκριμένο επίδομα, με το Ενιαίο Μισθολόγιο, καταβάλλεται σε όλους τους υπαλλήλους μέχρι την έκδοση της  κοινής απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών με την οποία θα καθοριστούν οι περιοχές στις οποίες θα καταβάλλεται το συγκεκριμένο επίδομα.
Με την αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.48/51/οικ.13129/7-6-2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καλούνται οι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να προτείνουν αιτιολογημένα πόλεις ή χωριά  που εμπίπτουν στη χωρική αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της οποίας προΐστανται και πληρούν ένα από τα κριτήρια που τίθενται στη συγκεκριμένη εγκύκλιο.
Το Καρπενήσι και όλα τα χωριά της Ευρυτανίας, επειδή βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, είναι περιοχές δυσπρόσιτες με δύσκολες συνθήκες πρόσβασης και διαβίωσης και έχουν πολύ βαρύ χειμώνα που διαρκεί πολλούς μήνες, πληρούν τα κριτήρια χορήγησης του συγκεκριμένου επιδόματος.
Επειδή η περεταίρω μείωση του μισθού μας θα μας οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση παρακαλούμε για τις άμεσες και ουσιαστικές ενέργειές σας προκειμένου η Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας να προτείνει αιτιολογημένα το Καρπενήσι και όλα τα χωριά της Ευρυτανίας ώστε κατά την έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης η  Ευρυτανία (Καρπενήσι και όλα τα χωριά) να παραμείνει στις προβληματικές περιοχές.
 Για το Δ.Σ.

                         Ο Πρόεδρος                                   Η  Γ. Γραμματέας

                    Ευθυμίου Γιάννης                             Μπούκα Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου