Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

7 στους 10 Έλληνες δε θα πάνε φέτος διακοπές


Λόγω κρίσης, το 69 % των Ελλήνων δηλώνουν πως δε θα πάνε φέτος διακοπές, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να φύγουν έστω και για λίγες ημέρες.
Ακόμη όμως κι από όσους απάντησαν πως θα πάνε κάπου, οι περισσότεροι είπανε πως θα είναι για λίγο και κυρίως σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια, ώστε να γλιτώσουν τα έξοδα διαμονής.


Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα του ΙΝΚΑ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι 7 στους 10 Έλληνες δεν έχουν κανονίσει και δεν πρόκειται να κανονίσουν διακοπές για φέτος.

Από τους ερωτηθέντες, το 69% επικαλείται την οικονομική στενότητα, το 21% την οικονομική αστάθεια και μόλις το 10% αναφέρει ότι δεν θα πάει διακοπές για επαγγελματικούς λόγους.

Από τους τυχερούς τώρα, που είπαν πως θα καταφέρουν να πάνε κάπου, το 31% απάντησε πως θα «λείψει» μέχρι 4 ημέρες, επειδή δεν τους επιτρέπουν τα οικονομικά τους περισσότερο, το 25% είπε θα πάει διακοπές μίας εβδομάδας, ενώ μόλις το 15% έχει την πολυτέλεια διακοπών δύο εβδομάδων.

Τέλος, το 55% απάντησε πως θα μείνει σε φιλικό ιδιόκτητο σπίτι και το 25% σε συγγενικό σπίτι, ενώ μόλις ένα 20% δηλώνει ότι θα κλείσει ξενοδοχείο.


http://oneiropagida2012.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου