Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Οδηγίες για τη Συμπλήρωση των Αιτήσεων των Αναπληρωτών.


Απο την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η εγκύκλιος για τις αιτήσεις των αναπληρωτών. Το Υπουργείο Παιδείας μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μας ενημέρωσε ότι δεν αναμένεται να βγει η εγκύκλιος αυτή την εβδομάδα καθώς το θέμα είναι διαδικαστικό λόγω της αλλαγής της ηγεσίας στο Υπουργείο.
Όπως ενημέρωσε ο κ. Παληγιάννης οι πίνακες παραμένουν κλειδωμένοι οπότε η σειρά των αναπληρωτών δεν αναμένεται να αλλάξει ριζικά αν και κάποιοι θα πέσουν μερικές θέσεις για 2 λόγους:
1. Κλείνουν πολλά ιδιωτικά οπότε στον πίνακα αναπληρωτών θα ενταχθούν και οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί με την προϋπηρεσία που είχαν μέχρι και 30/6/10
2.      Άτομα απο ειδικές κατηγορίες θα τοποθετηθούν στις πρώτες θέσεις.

Καλό είναι λοιπόν να αρχίσετε όλοι οι φίλοι δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές την προετοιμασία σας.

Τα βήματα είναι τα ακόλουθα:


1. Μελετάμε τις περιοχές και την απόσταση απο τον τόπο κατοικίας μας. Αρωγός μας είναι το διαδίκτυο. Για τις περιοχές και τα σχολεία θα βρείτε πληροφορίες εδώ 
Για την απόσταση θα αντλήσετε πληροφορίες απο εδώ 


2. Όσοι καθηγητές δηλώσουν μειωμένο ωράριο να γνωρίζουν ότι μπορεί να έχουν ακόμα και 6 ώρες. Αν επίσης στις 30 πρώτες επιλογές βάλουν και μειωμένου ωραρίου πάνω απο περιοχές πλήρους ωραρίου υπάρχει ο κίνδυνος να πάνε μειωμένο ωράριο αναπληρωτές και όχι πλήρους. Οπότε ή στο τέλος ή καθόλου εκτός αν δεν θέλετε να πάτε μακριά αναπληρωτές. Οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου δεν αφορούν δασκάλους και νηπιαγωγούς. 

3. Συμπληρώνουμε τις περιοχές απο τις πλησιέστερες προς τον τόπο κατοικίας και φυσικά εξετάζουμε αν υπάρχει σύνδεση και με μέσα μεταφοράς καθημερινή μέσα απο τις ιστοσελίδες των ΚΤΕΛ και του ΟΣΕ. Άλλωστε η μετακίνηση με το αυτοκίνητο είναι πανάκριβη. Άρα πρώτα βάζουμε περιοχές που μπορούμε να πηγαινοερχόμαστε καθημερινά με αυτοκίνητο ή ΜΜΜ.

4. Εξετάζουμε τι έγινε με τις προσλήψεις αναπληρωτών την προηγούμενη χρονιά για να έχετε μια εικόνα ή οποία μπορεί και να ανατραπεί. Όσοι είστε δάσκαλοι δείτε τις περσινές τοποθετήσεις εδώ.
Οι φιλόλογοι δείτε τις τοποθετήσεις εδώ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου