Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Διανομή σχολικών βιβλίων

Βάσει του ν. 3966/2011 (ΦΕΚ Α΄ 118), η παραγωγή και διανομή των σχολικών βιβλίων θα πραγματοποιηθεί από το ΙΤΥΕ – Διόφαντος.
 
 
Το ΙΤΥΕ – Διόφαντος έχει ήδη αποστείλει πρόγραμμα παραδόσεων στο σύνολο των Διευθύνσεων της χώρας με το οποίο ενημερώνει για τις προγραμματισμένες παραδόσεις ανά σχολείο και ανά κέντρο διανομής.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, το σύνολο των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων του Ν. Αττικής και του Ν. Θεσσαλονίκης θα παραλάβουν τα βιβλία στο σχολείο τους.
Τα βιβλία των σχολείων όλων των άλλων Διευθύνσεων, πλην των ανωτέρω, θα παραδοθούν σε Κέντρα Διανομής ανά νομό τα οποία έχουν ορισθεί από τις αρμόδιες Διευθύνσεις.
Παράλληλα τα βιβλία των Δημοτικών και των ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ θα παραδοθούν στα κέντρα διανομής ανά νομό τα οποία έχουν ορισθεί από τις αρμόδιες Διευθύνσεις.
Όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τις περιοχές που δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί η διανομή, θα ακολουθήσει ενημέρωση, η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://publications.cti.gr.
Προκειμένου να είναι εφικτή η παράδοση των βιβλίων εγκαίρως και σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα:
Α. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων (Δ.Ε./ Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια) Αττικής και Θεσσαλονίκης θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε τις προγραμματισμένες ημερομηνίες παράδοσης στις σχολικές τους μονάδες να παρευρίσκεται ο Υπεύθυνος παραλαβής τον οποίο έχουν ορίσει ή θα ορίσουν εγκαίρως.
Β. Οι Υπεύθυνοι των Κέντρων Διανομής να παρευρίσκονται τις προγραμματισμένες ημερομηνίες στα κέντρα για την παραλαβή.
Γ. Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων ΠΕ και ΔE να επικοινωνήσουν με τις σχολικές επιτροπές ανά δήμο ώστε οι τελευταίες να αναλάβουν τη μεταφορά των βιβλίων από τα κέντρα διανομής στα σχολεία του Δήμου τους.


                                                                                          Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                         ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου