Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πιο κοντά στο "σωματίδιο του Θεού" το CERN

Πιο κοντά στο  σωματίδιο του Θεού  το CERN




Ερευνητές του εργαστηρίου CERN στην Ελβετία ετοιμάζονται για νέες ανακοινώσεις σχετικά με την ύπαρξη του λεγόμενου "σωματιδίου του Θεού", αφού μετά από έρευνα δεκαετιών ένα από τα σπουδαιότερα και πολυδάπανα πειράματα στον κόσμο φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στον στόχο.


Οι ερευνητές του CERN δεν είναι ακόμα σε θέση να ανακοινώσουν μετά βεβαιότητας την ύπαρξη του σωματιδίου, βρίσκονται ωστόσο πιο κοντά από ποτέ στην επιβεβαίωσή του και δηλώνουν κατά 99,99% σίγουροι ότι το έχουν εντοπίσει.

Μέσα από τα δεδομένα και τα στοιχεία από τις μετρήσεις που έχουν στη διάθεσή τους δυο ομάδες κορυφαίων φυσικών του CERN, εκτιμάται πως ίχνη του λεγόμενου "σωματιδίου του Θεού", ανακαλύφθηκαν στο σύμπαν και θα παρουσιαστούν στις 4 Ιουλίου.

Το γνωστό μποζόνιο του Higgs θεωρείται το κλειδί ώστε να κατανοήσουμε τον τρόπο δημιουργίας του Σύμπαντος με τους επιστήμονες να υποθέτουν ότι ο ρόλος του είναι να προσδίδει μάζα στα άτομα.

Το ερευνητικό κέντρο του CERN διαθέτει έναν επιταχυντή ατόμων αξίας 10 δισ. δολάρια, με τον οποίο επιχειρείται να δοθεί εξήγηση στις μαύρες τρύπες, την ύλη και την αντιύλη, καθώς και τη διαδικασία δημιουργίας του σύμπαντος.

Πηγή: www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου