Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Διευκρινίσεις από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Στη σελίδα 11 (Μέρος Β΄-Υποβολή Αιτήσεων) της 91275/Γ6/7-8-2012 εγκυκλίου “Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ διδακτικού έτους 2012-2013”, ορίζονται τα εξής: 
«Οι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση για εγγραφή τους στους κατωτέρω πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ και ωρομισθίων ΕΑΕ, ως ακολούθως: (…)
οι εκπαιδευτικοί που έχουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για συμμετοχή στο διαγωνισμό πρόσληψής τους ως εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι οποίοι: (…)
Έχουν διδακτική προϋπηρεσία τουλάχιστον ενός διδακτικού έτους (10 μηνών) σε ΣΜΕΑΕ του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. ή κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον έχει αποκτηθεί μετά το χρόνο ένταξης και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που έχει αποκτηθεί και στην Ελλάδα.» 
Στα παραπάνω, όπου προϋπηρεσία τουλάχιστον ενός διδακτικού έτους (10 μηνών) σε ΣΜΕΑΕ νοείται η προϋπηρεσία σε οποιαδήποτε δομή της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σχολικές Μονάδες ΕΑΕ, Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη, Διδασκαλία στο Σπίτι και ΚΕΔΔΥ). 
Επομένως, όλοι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι στο πεδίο του Ο.Π.Σ. «Μόρια Εκπαιδευτικού σε ΣΜΕΑ» συγκεντρώνουν τουλάχιστον 10 μόρια (π.χ. κλάδου ΠΕ70 που έχουν εργαστεί δύο χρόνια στο πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ (στον αντίστοιχο κλάδο ΕΑΕ, π.χ. ΠΕ70.50).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου