Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Καμπανάκι για την ομαλή λειτουργία των σχολείων από ΤΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αλλά και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών εκπέμπουν οι δήμαρχοι της χώρας και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ). Το πρόβλημα με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, που θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός 53.070 παιδιά από τα συνολικά 96.130 για τα οποία έχουν υποβληθεί αιτήσεις, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ), Κώστας Ασκούνης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας. Ζητά συγκεκριμένα την παρέμβασή του ώστε μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι μέσα από αναξιοποίητα κονδύλια του ΕΣΠΑ ώστε να αντιμετωπιστούν οι λειτουργικές ανάγκες των σταθμών και να καλυφθούν όλα τα παιδιά.
Ανάλογη επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών απηύθυνε η ΔΟΕ, τονίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η καταβολή της δεύτερης δόσης των προβλεπόμενων πόρων των δήμων, που προορίζονται για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων.
«Σε διαφορετική περίπτωση, η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους» σημειώνει η ΔΟΕ, αναφέροντας επίσης πως η πρώτη δόση ήταν μειωμένη κατά 33% σε σχέση με το 2011 και τονίζοντας αντιθέτως τα αυξημένα έξοδα των σχολείων, εξαιτίας για παράδειγμα της ανόδου στην τιμή του πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου