Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Στο 50% οι αποδοχές των εν αναμονή συνταξιούχων μέχρι να βγει η σύνταξη


Το 50% του βασικού μισθού που έπαιρνε κατά την αποχώρησή του από την υπηρεσία, θα λαμβάνει από τις αρχές του 2013, ο υπάλληλος που συνταξιοδοτείται για όλη την περίοδο αναμονής, μέχρι την έκδοση της σύνταξής του. Με την καταβολή της οριστικής σύνταξης, θα γίνεται και η τελική εκκαθάριση. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.
Ως προς τον χρόνο αναμονής για την καταβολή της οριστικής σύνταξης, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι από τις αρχές Οκτωβρίου τίθεται σε λειτουργία διαδικτυακή πύλη, με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών και την προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας.
Μέσω της διαδικτυακής αυτής πύλης, οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους, καθώς και για την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους.

Πάντως, ανακοίνωσε ότι ο χρόνος αναμονής των υποθέσεων εντός του Γενικού Λογιστηρίου μειώνεται έως το τέλος του 2012, στους 7 περίπου μήνες ενώ για τα επόμενα έτη ισχύουν οι προγραμματικές δεσμεύσεις, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Τέλος ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι από την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής των συνταξιούχων, προέκυψαν 4.560 άτομα τα οποία δεν προσήλθαν να απογραφούν, με μηνιαίο δημοσιονομικό όφελος ύψους 2.024. 000 ευρώ περίπου.

Για τις περιπτώσεις πολιτών που δεν απεγράφησαν, έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους από τις 24 Σεπτεμβρίου και έχει αρχίσει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων, ενώ όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη όσοι με δόλο εισέπρατταν τις συντάξεις αυτές.
Επιπροσθέτως, από το 2013, καθιερώνονται ετήσιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και ανά πενταετία τακτικές απογραφές.

http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου