Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργιακός πυρετός την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα από ΕΘΝΟΣ

Συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως πραγματοποιούν στις 11 το πρωί της Τετάρτης η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Χωριστή συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ.

Απεργιακός πυρετός την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Τετάρτη όλη η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο πακέτο μέτρων.
Στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ καλούν τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους να κατεβάσουν μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι τα ρολά στα καταστήματά τους.
Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, το προσωπικό δήμων και νομαρχιών, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα απεργούν δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί, ενώ στον χώρο της Υγείας σε κινητοποίηση προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ.
Μετ΄ εμποδίων θα γίνουν την Τετάρτη και οι μετακινήσεις, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

 
Ειδικότερα, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα εκτελούν δρομολόγια τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, αφού το προσωπικό θα κάνει στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ θα αποφασίσουν σήμερα τη στάση τους, ωστόσο, απ΄ ό,τι φαίνεται, θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας και όχι σε απεργία, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια.
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία. Παράλληλα, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι σιδηροδρομικοί, που σημαίνει ότι δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ και τα δρομολόγια του Μετρό θα εκτελούνται μόνο έως τη Δουκίσσης Πλακεντίας.
Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ταξί, καθώς η ΠΟΕΙΑΤΑ εξέφρασε την αντίθεσή της σε απεργιακές κινητοποιήσεις μικρής διάρκειας με το επιχείρημα ότι δεν συμβάλλουν στην «ανατροπή της καταστροφής».
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν στις 11 το πρωί της Τετάρτης συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία. Χωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια.
Στον χώρο της Δικαιοσύνης, η γενική συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε να συνεχίσει τη διακοπή των συνεδριάσεων των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων (από τις 10 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου) μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, οπότε σε νέα συνέλευση θα αποφασίσουν τυχόν περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Πρέπει να σημειωθεί πως σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και θα ακολουθήσει πορεία.
Ποιοι απεργούν
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι παρακάτω κλάδοι εργαζομένων:
  • Δημόσιοι υπάλληλοι
  • Εφοριακοί
  • Δάσκαλοι- καθηγητές
  • Προσωπικό Ταμείων
  • Νοσοκομειακοί γιατροί
  • Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ
  • Εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες
  • Εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ
  • Τραπεζικοί υπάλληλοι
  • Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
  • Σιδηροδρομικοί
  • Ναυτεργάτες
  • Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ
  • Σήμερα θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ - ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου