Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για την παράταση συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε την παράταση της διαδικασίας συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση, με το πρόσχημα ότι «δεν έχουν δοθεί ακόμα και σήμερα κλειδάριθμοι στους εκπαιδευτικούς σε πολλά σχολεία με ευθύνη Διευθυντών».
Με δυο λόγια, το Υπουργείο Παιδείας υπαινίσσεται εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι εκπαιδευτικοί ήθελαν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο αλλά οι διευθυντές δεν τους έδιναν κλειδάριθμους! Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, δεν ζήτησαν κλειδάριθμους και δεν συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο. Επομένως, η διαδικασία στις σχολικές μονάδες ολοκληρώθηκε.
Θεωρούμε απαράδεκτη την επιχείρηση στοχοποίησης των διευθυντών των σχολικών μονάδων στην κοινή γνώμη. Αποτελεί πρόσχημα για την παράταση της διαδικασίας για μια εβδομάδα ακόμη με στόχο να ασκηθούν πιέσεις στους εκπαιδευτικούς.
Το ερωτηματολόγιο έχει ήδη καταδικασθεί στη συνείδηση των συναδέλφων ως μια αποτυχημένη απόπειρα να εμφανίσει τους εκπαιδευτικούς συμμέτοχους στη διαδικασία σφαγής τους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μπορείτε όλοι να βγάλετε τα συμπεράσματά σας από την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου για τις πραγματικές προθέσεις αυτής της διαδικασίας. Κανένας να μην αλλάξει γνώμη και στάση όσο και αν παραταθεί αυτή η απαράδεκτη διαδικασία, όποιες κι αν είναι οι πιέσεις. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στη περαιτέρω μισθολογική - βαθμολογική μας σφαγή, στην παιδαγωγική μας υποδούλωση, στην επιστημονική μας απαξίωση, στην ίδια την απόλυση τη δική μας ή συναδέλφων μας.
Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε. να μας ενημερώσουν, άμεσα, για την εικόνα στις περιοχές τους, προκειμένου να αναχαιτίσουμε όλοι μαζί την αυθαιρεσία και να προασπίσουμε τα εργασιακά αλλά και δημοκρατικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου