Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η παρέμβαση της ΔΟΕ έφερε αποτέλεσμα στο θέμα αποχώρησης των νηπίων στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε διευκρινίσεις για την επίμαχη εγκύκλιο που αφορά στην αποχώρηση των νηπίων από τα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία: 
Με αφορμή ερωτήματα για την εφαρμογή της με αριθμ. Φ.32/339/124196/Γ1/11-10-2012 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., επισημαίνουμε ότι οι λόγοι για τους οποίους επιτρέπεται η πρόωρη αποχώρηση των νηπίων είναι αποκλειστικά και περιοριστικά αυτοί που αναφέρονται στη με αριθμ. Φ.32/269/102481/Γ1/6-9-2012 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. με θέμα «Ολοήμερο Νηπιαγωγείο» όπου και ορίζεται ότι: «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (προβλήματα υγείας, σοβαρά κοινωνικά ζητήματα) μπορεί να εγκριθεί πρόωρη αποχώρηση, κατόπιν σχετικής αίτησης του γονέα/κηδεμόνα συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η οποία διαβιβάζεται μέσω των Προϊστάμενων των Νηπιαγωγείων στους Διευθυντές Π.Ε.
Στην αίτηση του γονέα/κηδεμόνα θα πρέπει να αναφέρονται οι ημέρες ή/και οι ώρες αποχώρησης από το Ολοήμερο Πρόγραμμα…».
Επισημαίνεται επίσης ότι η τελική έγκριση (θετική ή αρνητική) θα δίνεται από τον Διευθυντή Π.Ε. μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου και εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης από τους γονείς / κηδεμόνες.
Ως ενδιάμεση ώρα αποχώρησης ορίζεται το διάστημα από 13:45 – 14:00. 
Το Ολοήμερο Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου συνεχίζεται και ολοκληρώνεται, σύμφωνα με τα ισχύοντα και οι εκπαιδευτικοί του Ολοήμερου Προγράμματος εξαντλούν το προβλεπόμενο διδακτικό τους ωράριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου