Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Νέο κούρεμα στο εφάπαξ από το 2014 (Tι θα μείνει ρε πανάθλιοι;)


Ανοικτό είναι το θέμα νέων μειώσεων στα εφάπαξ από το 2014. Στο νέο Μνημόνιο ορίζεται ότι από την 1/1/2014 βάσει υπουργικής απόφασης, η οποία μάλιστα θα εκδοθεί εντός του 2012 (ανελαστικά βάσει των δεσμεύσεων του υπουργείου προς την τρόικα), θα καθοριστεί νέα τεχνική βάση με την οποία θα υπολογίζεται το εφάπαξ βοήθημα από 1/1/2014 σε όλα τα Ταμεία Πρόνοιας.
Σε δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, αναφερόμενος στο εφάπαξ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μειώσεων το 2014 και σημείωσε ότι εντός του 2013 θα υπάρξουν νέες αναλογιστικές μελέτες και νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ.
Πρόσθεσε επίσης ότι σε μεγάλο βαθμό η αποπληρωμή των περίπου 60.000 εφάπαξ του Δημοσίου που βρίσκονται σε αναμονή τα τελευταία δύο χρόνια θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Τονίζεται ότι με το νέο Μνημόνιο επιβάλλονται σημαντικές μειώσεις στα εφάπαξ που χορηγούν συνολικά 22 τομείς ή Ταμεία.
Στο μεταξύ ο υπουργός Εργασίας δήλωσε στο Mega ότι στις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις και το επίδομα των Χριστουγέννων ενώ δεν θα υπάρξουν περικοπές για τον Δεκέμβριο. «Η όποια προσαρμογή θα αρχίσει από τον Ιανουάριο μήνα και εφεξής» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου