Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αναπληρωτές-Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί: Η ώρα της αλήθειας!

Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι  αποτελούμε διαχρονικά για το υπουργείο παιδείας μια «ειδική κατηγορία» ανθρώπων, που μόνιμα εξαπατάται και χρησιμοποιείται! Την αρχή έκανε η κ. Διαμαντοπούλου με το περίφημο πολυνομοσχέδιο (ν. 3848/10) και τη συνέχεια ανέλαβαν όλοι οι υπουργοί που ακολούθησαν!
Έχοντας τραβήξει ο καθένας μας το δικό του Γολγοθά προκειμένου να μπει σε τροχιά διορισμού (δίνοντας εξετάσεις ΑΣΕΠ και τρέχοντας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για να μαζέψει προϋπηρεσία), ξαφνικά μας ανακοινώνεται ότι η προϋπηρεσία μας ουσιαστικά ακυρώνεται και ότι όλοι οι διορισμοί θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, όταν και εφόσον ο διαγωνισμός πραγματοποιηθεί!
Ποια είναι όμως η ζωή μας; Από τη σχολική χρονιά 2010-2011 δουλεύουμε με πενιχρούς μισθούς σε όποιο σημείο της Ελλάδας μας καλέσουν και όποτε προκύψει ανάγκη, χωρίς καμία απολύτως προοπτική. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί συνάδελφοί μας να οδηγούνται σε παραίτηση, διότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν οικονομικά. Δεν γίνεται άλλο να συνεχιστεί αυτή η ομηρία, να μη γνωρίζουμε και να μην ορίζουμε το μέλλον μας!


  1. Ζητάμε να ανοίξουν οι πίνακες προϋπηρεσίας που έχουν σταματήσει να τροφοδοτούνται από τις 31/6/2010. Θεωρούμε ότι στους πίνακες πρέπει να μετρήσει ολόκληρη η προϋπηρεσία που έχει ο κάθε συνάδελφος (1 μήνας=1 μόριο), καθώς και όσα μόρια έχει μαζέψει από οποιονδήποτε μέχρι τώρα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και τίποτε άλλο. Πρέπει επιτέλους ο καθένας να ξέρει ποια σειρά έχει!
  2. Απαιτούμε να γίνουν μόνιμοι διορισμοί, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων, γιατί είναι ντροπή κάθε χρόνο να υπάρχουν μαθήματα που δε διδάσκονται λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών μέχρι τα μέσα της χρονιάς!
  3. Θεωρούμε απαράδεκτη την τιμωρία του διετούς αποκλεισμού από  τους πίνακες όσων αναπληρωτών αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία. Ας μην ξεχνάμε ότι από τον Ιούλιο που έγιναν οι αιτήσεις μέχρι τώρα, η οικονομική κατάσταση όλων μας είναι εξαιρετικά πιο βεβαρυμμένη.
  4. Στις φετινές συμβάσεις αναπληρωτών μάθαμε και κάτι καινούριο! Για πρώτη φορά αναφέρεται στο σημείο 4 πως: «δεν αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας το υπερβάλλον των 15 ημερών διάστημα αναρρωτικής άδειας, σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 657 και 658 του Αστικού Κώδικα, περί χρονικού διαστήματος αξίωσης καταβολής μισθού σε περίπτωση αναρρωτικής άδειας, και του αριθμ. 1470/22.08.2008 γνωμοδοτικού εγγράφου του Γραφείου Συμβούλου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., περί αδειών εκπ/κών ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Στον περιορισμό του εν λόγω εδαφίου δεν εμπίπτουν οι άδειες κύησης ή λοχείας».
Απαιτούμε άμεσα να καταργηθεί αυτός ο καινούριος παραλογισμός! Διεκδικούμε ίδια εργασιακά δικαιώματα με τους μόνιμους, γιατί επιτελούμε την ίδια εργασία.
Δεν υπάρχουν ανάμεσά μας ούτε διαφορετικές ειδικότητες, ούτε 24μηνα ή οτιδήποτε άλλο! Είμαστε αποφασισμένοι όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το δίκιο μας!
Δε ζητάμε οίκτο, απαιτούμε να γίνουμε κύριοι της ίδιας μας της ζωής! Δεν είμαστε ούτε αντικείμενα, ούτε αριθμοί! Έχετε να κάνετε με ανθρώπους κύριοι υπουργοί!!!
Επιτροπή αδιόριστων εκπαιδευτικών Β. Έβρου
Γιαννάτου Κική
e-mail: kikigian@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου