Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

«Όλοι στην πλατεία». Ποιες οι θέσεις των απεργών. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στο Καρπενήσι στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για χθες Τρίτη και για σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, κόντρα στα νέα επώδυνα μέτρα που τίθενται προς ψήφιση στη Βουλή, συμμετέχει πλήθος φορέων, με αποκορύφωμα το κλείσιμο των δήμων Αγράφων και Καρπενησίου και τις δύο μέρες.
 apergia daskaloi


 
apergia nosokomeio



















Κλειστοί και σήμερα οι δήμοι Αγράφων και Καρπενησίου. Στον χορό των κινητοποιήσεων εργαζόμενοι και σε Νοσοκομείο, Γηροκομείο, όπως επίσης εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί (μόνο διαμαρτυρία), ενώ οι δικηγόροι  προχωρούν σε 5θημερη αποχή. Οι εργαζόμενοι σε Εφορία και Νομαρχία δεν συμμετείχαν
Με το σύνθημα «ΟΧΙ στα μνημόνια της βαρβαρότητας, στη φτωχοποίηση και  την εξαθλίωση των εργαζομένων», σχεδόν σύσσωμος ο δημόσιος τομέας, αλλά και φορείς του ιδιωτικού, καλούν εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους  να συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε σήμερa το πρωί, στις 10.00, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου
Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία. Ειδικότερα, στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης  (ΕΛΜΕ) Ευρυτανίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του νομού, το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και Κέντρου Ψυχικής Υγείας, το Σωματείο ΟΤΑ νομού Ευρυτανίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, το Σωματείο Οικοδόμων Ευρυτανίας, οι εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας.
Παρουσία μόνο ο Εμπορικός ΣύλλογοςΕπίσης, στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία συμμετείχε και ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, ωστόσο τα καταστήματα της πόλης παρέμειναν ανοιχτά. "Ο κλάδος δεν σηκώνει κλειστά μαγαζιά", δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης Καραγιάννης.
Εργατικό Κέντρο ΕυρυτανίαςΣε συντονιστή των απεργιακών κινητοποιήσεων εξελίχθηκε το Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας. Η απόφαση για καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ελήφθη ομόφωνα από όλα τα Σωματεία του νομού, τα οποία συμμετείχαν στη συνεδρίαση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο.
Ειδικότερα, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, συνεδρίασε η συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Εργατικού Κέντρου Ευρυτανίας, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου του νομού.
Σκοπός της σύσκεψης αυτής ήταν ο συντονισμός και η καλύτερη προετοιμασία της πανεργατικής-πανυπαλληλικής απεργίας που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 6 και 7 Νοέμβρη.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι 1. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας. 2. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας. 3. του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου - ΚΥΔΦ-ΚΨΥ. 4. του Σωματείου ΟΤΑ, νομού Ευρυτανίας. 5. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας. 6. του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου. 7. του Σωματείου Οικοδόμων Ευρυτανίας και 8. του Εργατικού Κέντρου Ευρυτανίας.
Στην σύσκεψη επίσης έστειλαν μηνύματα συμμετοχής και άλλα σωματεία και τοπικοί φορείς που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν.
 Τη συνάντηση απασχόλησε η καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης σε τοπικό επίπεδο και ο συντονισμός των σωματείων, ώστε η απεργία, αλλά και η απεργιακή συγκέντρωση να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.
Αποφασίσθηκαν τα εξής:
1. Να απευθυνθεί κάλεσμα συμμετοχής στην πανεργατική απεργία, αλλά και στην πανεργατική συγκέντρωση σε όλους τους εργαζόμενους του νομού, αλλά και σε φορείς και πολίτες που πλήττονται βάναυσα από την ψήφιση των νέων βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων.
2. Να πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, μέρα που θα ψηφίζονται τα μέτρα, στην Κεντρική Πλατεία του Καρπενησίου στις 10 π.μ.
3. Να επακολουθήσει έκδοση ψηφίσματος από την συγκέντρωση και πορεία, όπου το ψήφισμα θα θυροκολληθεί σε δημόσια κτήρια της πόλης.
4. Να εκδοθεί τοπική αφίσα από τα σωματεία που να καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και την τοπική συγκέντρωση.
5. Να γίνει περιοδεία από εκπροσώπους των σωματείων την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου για να προπαγανδιστεί η συγκέντρωση και να μοιραστεί έντυπο υλικό και ανακοινώσεις των σωματείων.
6. Να εκδοθεί Δελτίο Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Από τους παρευρισκομένους εκφράστηκε η αναγκαιότητα για συντονισμό και κοινές δράσεις σε τοπικό επίπεδο ενόψει των σκληρών αντεργατικών μέτρων και της επίθεσης ενάντια στο λαϊκό εισόδημα.
Εκφράστηκε επίσης η θέληση αυτός ο συντονισμός δια μέσου της συντονιστικής επιτροπής, να έχει συνέχεια και να πάρει μονιμότερο χαρακτήρα.
Κάλεσμα του ΠΑΜΕΣτη μάχη των σημερινών κινητοποιήσεων ρίχνονται και η Επιτροπή ΠΑΜΕ Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας, η Επιτροπή Αγώνα Βαλαώρας και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).
«Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ -σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί- με τις σημαίες της ταξικής πάλης και του αγώνα κόντρα στις φωνές που μας καλούν σε συμβιβασμό και σπέρνουν απογοήτευση. Να τελειώσουμε με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που αποτελούν νεροκουβαλητή κυβερνήσεων και εκλογικών σχεδιασμών, τους φορείς της ήττας και της μοιρολατρίας, τους ανθρώπους της εργοδοσίας και της ΕΕ. Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία. Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη», αναφερόταν, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.
ΕΛΜΕ ΕυρυτανίαςΝα μην περάσουν τα νέα εξοντωτικά για τους εργαζόμενους και όλο τον λαό μέτρα, ζητά και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) του νομού, η οποία συμμετείχε στις σημερινές κινητοποιήσεις.
apergia elme
















Σε ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος κ. Κώστας Μαστροκώστας, αναφέρεται: «Η ψήφιση των νέων μέτρων του υποδουλωτικού 3ου Μνημονίου, όπως και του αντιλαϊκότερου κρατικού προϋπολογισμού των μεταπολεμικών χρόνων, είναι προ των πυλών. Η περίφημη τρίτη δόση δεν αφορά την κοινωνία και τις ανάγκες της, αλλά την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τους τοκογλύφους της ΕΚΤ. (…) Κάτω από αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο προωθούνται και όλες οι αλλαγές στην εκπαίδευση: οι συγχωνεύσεις (ετοιμάζονται για το κλείσιμο άλλων 1.500 σχολείων), οι μηδενικοί διορισμοί (185 άτομα φέτος, όταν συνταξιοδοτήθηκαν 3.200), οι αλλεπάλληλες περικοπές των λειτουργικών δαπανών (20 εκατ. ευρώ έχουν φτάσει στα σχολεία από τα 120 εκατ. του προϋπολογισμού του 2012), το στοίβαγμα των μαθητών στις τάξεις, είναι μια πραγματικότητα πανελλαδικά. Παράλληλα προωθούνται μια σειρά αντιεκπαιδευτικές αλλαγές στο γυμνάσιο, στο γενικό λύκειο, στην τεχνική εκπαίδευση, που απαιτούν έναν εκπαιδευτικό φτωχό, μίζερο και υποταγμένο, που με την αξιολόγηση θα ξέρει πως η μη «συμμόρφωση προς τας υποδείξεις» σημαίνει βαθμολογική καθήλωση, περικοπή του λιγοστού μισθού του ή και απόλυση… Σ’ ένα τέτοιο σχολείο, σε μια τέτοια κοινωνία κανείς/καμιά δεν μπορεί να αυταπατάται για ατομικές λύσεις. 


Επιδιώκουμε τη λειτουργία μόνιμης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στον νομό, προκειμένου να οργανώσουμε τις αντιστάσεις, γιατί πιστεύουμε στη δύναμη του οργανωμένου λαού και του κινήματος, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με τη δύναμη του μαχητικού και αποφασιστικού αγώνα διάρκειας μπορούμε να νικήσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση των καθηγητών.
Μικρή συμμετοχή. Ωστόσο, το ποσοστό των εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης που απείχαν χθες, Τρίτη, από τα καθήκοντά τους  -όπως ανακοινώθηκε από τον Δ/ντη κ. Κασκαμπά, - άγγιξε μόλις το 19,08%· αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των αδειούχων (36) ξεπέρασε τον αριθμό των απεργών (33) σε σύνολο 209 καθηγητών που υπηρετούν στον νομό. Όσον αφορά τους διοικητικούς υπαλλήλους, κανείς από τους τέσσερις δεν απείχε από τα καθήκοντά του.
Πενθήμερη αποχή
των δικηγόρωνΕντωμεταξύ, την αποχή από τα καθήκοντά τους έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 αποφάσισαν οι δικηγόροι του νομού. Με το σύνθημα «Δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε απαθείς. Έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε ενάντια στην ισοπέδωση του επαγγέλματός μας», ο Δικηγορικός Σύλλογος Ευρυτανίας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια των προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε η αποχή των μελών του Συλλόγου του νομού μας από τα καθήκοντά τους έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012.
Ακόμη, αποφασίστηκε η μη λειτουργία του Συλλόγου αλλά και όλων των σχετικών υπηρεσιών σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, καθώς και ο συμβολικός αποκλεισμός του Δικαστικού Μεγάρου την ίδια ημέρα.
Καθολική συμμετοχή των
δημοτικών υπαλλήλωνΣτην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ευρυτανίας αποφασίστηκε ομόφωνα 48ωρη απεργία με κατάληψη όλων των Υπηρεσιών των δύο δήμων του νομού χθες και σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012.
+ Σε ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος κ. Κώστας Μαστροκώστας, αναφέρεται: «Η ψήφιση των νέων μέτρων του υποδουλωτικού 3ου Μνημονίου, όπως και του αντιλαϊκότερου κρατικού προϋπολογισμού των μεταπολεμικών χρόνων, είναι προ των πυλών. Η περίφημη τρίτη δόση δεν αφορά την κοινωνία και τις ανάγκες της, αλλά την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τους τοκογλύφους της ΕΚΤ. (…) Κάτω από αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο προωθούνται και όλες οι αλλαγές στην εκπαίδευση: οι συγχωνεύσεις (ετοιμάζονται για το κλείσιμο άλλων 1.500 σχολείων), οι μηδενικοί διορισμοί (185 άτομα φέτος, όταν συνταξιοδοτήθηκαν 3.200), οι αλλεπάλληλες περικοπές των λειτουργικών δαπανών (20 εκατ. ευρώ έχουν φτάσει στα σχολεία από τα 120 εκατ. του προϋπολογισμού του 2012), το στοίβαγμα των μαθητών στις τάξεις, είναι μια πραγματικότητα πανελλαδικά. Παράλληλα προωθούνται μια σειρά αντιεκπαιδευτικές αλλαγές στο γυμνάσιο, στο γενικό λύκειο, στην τεχνική εκπαίδευση, που απαιτούν έναν εκπαιδευτικό φτωχό, μίζερο και υποταγμένο, που με την αξιολόγηση θα ξέρει πως η μη «συμμόρφωση προς τας υποδείξεις» σημαίνει βαθμολογική καθήλωση, περικοπή του λιγοστού μισθού του ή και απόλυση… Σ’ ένα τέτοιο σχολείο, σε μια τέτοια κοινωνία κανείς/καμιά δεν μπορεί να αυταπατάται για ατομικές λύσεις.
Επιδιώκουμε τη λειτουργία μόνιμης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στον νομό, προκειμένου να οργανώσουμε τις αντιστάσεις, γιατί πιστεύουμε στη δύναμη του οργανωμένου λαού και του κινήματος, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με τη δύναμη του μαχητικού και αποφασιστικού αγώνα διάρκειας μπορούμε να νικήσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση των καθηγητών.
Μικρή συμμετοχή. Ωστόσο, το ποσοστό των εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης που απείχαν χθες, Τρίτη, από τα καθήκοντά τους  -όπως ανακοινώθηκε από τον Δ/ντη κ. Κασκαμπά, - άγγιξε μόλις το 19,08%· αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των αδειούχων (36) ξεπέρασε τον αριθμό των απεργών (33) σε σύνολο 209 καθηγητών που υπηρετούν στον νομό. Όσον αφορά τους διοικητικούς υπαλλήλους, κανείς από τους τέσσερις δεν απείχε από τα καθήκοντά του.
Πενθήμερη αποχή
των δικηγόρωνΕντωμεταξύ, την αποχή από τα καθήκοντά τους έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 αποφάσισαν οι δικηγόροι του νομού. Με το σύνθημα «Δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε απαθείς. Έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε ενάντια στην ισοπέδωση του επαγγέλματός μας», ο Δικηγορικός Σύλλογος Ευρυτανίας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια των προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε η αποχή των μελών του Συλλόγου του νομού μας από τα καθήκοντά τους έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012.
Ακόμη, αποφασίστηκε η μη λειτουργία του Συλλόγου αλλά και όλων των σχετικών υπηρεσιών σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, καθώς και ο συμβολικός αποκλεισμός του Δικαστικού Μεγάρου την ίδια ημέρα.
Καθολική συμμετοχή των
δημοτικών υπαλλήλωνΣτην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ευρυτανίας αποφασίστηκε ομόφωνα 48ωρη απεργία με κατάληψη όλων των Υπηρεσιών των δύο δήμων του νομού χθες και σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012.
apergia ota

















Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή στηρίζει τα εύλογα αιτήματα των εργαζομένων που καθημερινά βλέπουν τους δήμους να καταρρέουν.
Εντωμεταξύ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επισημαίνει στους δημότες του δήμου Καρπενησίου, καθώς και των Τοπικών Κοινοτήτων, να μην πετούν -και σήμερα- τα σκουπίδια στους κάδους, διότι δεν θα γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων μέχρι τη λήξη της απεργίας.
ΠΗΓΗ: Ευρυτανικά Νέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου