Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τα μαζεύει μετά τις έντονες αντιδράσεις ή αναδιπλώνεται;


Κύκλοι υπουργείου Εργασίας: Καμία πρόθεση να αλλάξει οτιδήποτε στο θέμα των απεργιών

Γιάννης Καντέλης, Newsdesk ΣΚΑΪ
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, υπάρχει η ιδέα να μπει προς συζήτηση στον κοινωνικό διάλογο το θέμα της μεγαλύτερης εκπροσώπησης των εργαζόμενων απο τα συνδικάτα,

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει οτιδήποτε στο θέμα των απεργιών, διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας μετά τις έντονες αντιδράσεις ακόμα και από το εσωτερικό της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, υπάρχει η ιδέα να μπει προς συζήτηση στον κοινωνικό διάλογο το θέμα της μεγαλύτερης εκπροσώπησης των εργαζόμενων απο τα συνδικάτα, αλλά και η εκπροσώπηση των ανέργων που σήμερα δεν εκφράζονται συνδικαλιστικά.

Σημειώνεται ότι βολές για το ενδεχόμενο αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο (Ν.1264/82), δέχθηκε ο υπουργός Εργασίας και από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος για τον ευρωβουλευτή και πρώην συνδικαλιστή της ΝΔ Κώστα Πουπάκη, ο οποίος δήλωσε ότι ο υπουργός «κατά το ευρωπαϊκό κεκτημένο πρέπει να περιφρουρεί τον κοινωνικό διάλογο και όχι να υπονομεύει τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα».

Ως απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά την πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας να «ανοίξει τη συζήτηση» για την τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου.

Την αντίθεσή του στα σενάρια περί αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου εξέφρασε την Κυριακή και ο έτερος κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας περί αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου εξαπέλυσε από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής του κόμματος και υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης.

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στο νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, θα αποτελέσει αιτία διαρκούς «πολέμου» με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, απηύθυνε από την πλευρά της τη Δευτέρα η ΑΔΕΔΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου