Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΜΕ ΤΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. κ. ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. υλοποιώντας την απόφασή του για επικοινωνία - ενημέρωση με τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τη Δευτέρα 4/3/2013, είχε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. κ. Αλέκα Παπαρήγα στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έκανε αναφορά στις θέσεις του κλάδου για την αξιολόγηση και τις νέες διατάξεις του Πειθαρχικού δικαίου των Δημοσίων Υπαλλήλων που γυρίζουν την εκπαίδευση σε εποχές αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και ζήτησε τη στήριξη του Κ.Κ.Ε. στις θέσεις του κλάδου και την ανάδειξη των θεμάτων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αλλά και στην κοινωνία.
Η Γενική Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. δήλωσε ότι ως κόμμα έχουν τοποθετηθεί, πολύ καιρό πριν, αρνητικά στο σύστημα αξιολόγησης το οποίο έχει ως στόχο τη μετατροπή των εκπαιδευτικών σε γρανάζια μεταφοράς των απόψεων της εξουσίας και δεν έχει καμία σχέση με τη βελτίωση της απόδοσης των εκπαιδευτικών. Δε στηρίζεται σε παιδαγωγικά και επιστημονικά κριτήρια και ανοίγει το δρόμο στις απολύσεις. Πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξει συμπόρευση και κοινός αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα.
Από τη Δ.Ο.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου