Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

«Δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσουν το δημόσιο τομέα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ


«Δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσουν το δημόσιο τομέα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ
«Εδώ και τρία χρόνια δεχόμαστε μια επίθεση σε όλα τα μέτωπα» είπε ο Κωνσταντίνος Τσικρικάς
«Δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσουν το δημόσιο τομέα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ
«Δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσουν το δημόσιο τομέα» δήλωσε την Πέμπτη από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥΚωνσταντίνος Τσικρικάς, μιλώντας για «εξελίξεις που μεθοδεύουν τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με στόχο να αφανίσουν κάθε δημόσια υπηρεσία», τη στιγμή μάλιστα που -όπως τόνισε- οι Έλληνες πολίτες έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ τις δημόσιες υπηρεσίες. 

«Εδώ και τρία χρόνια δεχόμαστε μια επίθεση σε όλα τα μέτωπα» είπε, ακόμη και το δικαίωμα στην απεργία «επιχειρούν να ακυρώσουν».

Ο κ. Τσικρικάς επισκέφθηκε το Ηράκλειο προκειμένου να συζητήσει με τους τοπικούς εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων τα φλέγοντα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είχε επαφές με συνδικαλιστές και στελέχη φορέων, ενώ επισκέφθηκε χώρους δουλειάς όπως γυμνάσια, λύκεια, το Βενιζέλειο νοσοκομείο και το Αστυνομικό Μέγαρο. 

Αφού αναφέρθηκε στις εξορμήσεις της ΑΔΕΔΥ στην επαρχία δήλωσε ότι «εδώ και τρία χρόνια δεχόμαστε μια επίθεση σε όλα τα μέτωπα» προσθέτοντας ότι «ακόμη και το δικαίωμα της απεργίας επιχειρούν να μας το ακυρώσουν, ακυρώνοντας ταυτόχρονα και το σύνταγμα της χώρας, το εργατικό δίκαιο, το κοινοτικό δίκαιο».

«Δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο» πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Τσικρικάς, υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι τη χώρα μας «την χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωο, ως πιλότο για να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες και να απαξιώσουν τα δημόσια αγαθά».

Όπως είπε ο αγώνας που δίνουν όλοι στο δημόσιο δεν είναι συντεχνιακός αγώνας, αλλά για την ύπαρξη και λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Έλληνες πολίτες έχουν περισσότερο την ανάγκη της ύπαρξης δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

Θέλουμε, πρόσθεσε, αλληλέγγυους όλους τους Έλληνες πολίτες για να αντιδράσουμε και να ανατραπεί αυτή η πολιτική που συρρικνώνει το δημόσιο, διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες και αποσαθρώνει την ελληνική κοινωνία.

Ακόμη ανέφερε πως η κυβέρνηση ακολουθεί ένα κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού «που τείνει να πάρει χαρακτηριστικά κοινωνικού κανιβαλισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου