Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Το ερωτηματολόγιο με το οποίο ξεκινά η αξιολόγηση και η κινητικότητα των εκπαιδευτικών


Στα χέρια των πρώτων δημοσίων υπαλλήλων (και των εκπαιδευτικών) θα βρεθεί εντός ημερών το ερωτηματολόγιο για την «ανάλυση της θέσης εργασίας» τους, μέσα από το οποίο θα κληθούν να περιγράψουν αναλυτικά τη φύση και το σκοπό της εργασίας τους.
Το εννεασέλιδο ερωτηματολόγιο, θα δοθεί αρχικά σε 206.000 εργαζόμενους στο στενό δημόσιο τομέα και έπειτα θα ακολουθήσουν σταδιακά όλοι οι υπόλοιποι. Θα σταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους εργαζομένους των υπουργείων, στους ενστόλους και στους εκπαιδευτικούς, και αποτελεί το πρώτο βήμα για την ενεργοποίηση του σχεδίου διαθεσιμότητας και κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης το έντυπο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τη σχεδίαση των περιγραμμάτων των νέων θέσεων στα υπουργεία, και όχι για την αξιολόγηση των υπαλλήλων. Ωστόσο αποτελεί το πρόκριμα προκειμένου να βγουν σε διαθεσιμότητα 25 χιλιάδες υπάλληλοι του στενού δημοσίου (οι 12.500 εκ των οποίων μέχρι το Καλοκαίρι), αφού μέσα από τον επανακαθορισμό των θέσεων ανά οργανική μονάδα μέχρι το τέλος Μαΐου και η τοποθέτηση των κατάλληλων υπαλλήλων στις σωστές θέσεις θα προκύψει και το πλεονάζον προσωπικό.
Όσοι από τους υπαλλήλους οι οποίοι βγουν σε διαθεσιμότητα δεν απορροφηθούν μετά τη συμπλήρωση ενός έτους θα απομακρύνονται οριστικά.
Απόλυση περιμένει και όσους εντοπισθούν, μέσω της συγκεκριμένες διαδικασίας να έχουν πλαστά πιστοποιητικά.
Παράλληλα, με τα περιγράμματα θέσεων μπαίνουν οι βάσεις και για την εφαρμογή της μέτρησης αποδοτικότητας στο Δημόσιο. Όπως επισημαίνεται και στις σχετικές οδηγίες του υπουργείου, από τα περιγράμματα θα «αναπτυχθούν συστήματα στοχοθεσίας σε επίπεδο κάθε οργανικής μονάδας», ενώ θα «μετρηθεί ο όγκος εργασίας, το παραγόμενο αποτέλεσμα και η απόδοση των υπαλλήλων».
Όσοι υπάλληλοι βρεθούν ανα μην πιάνουν τη βάση στη μέτρηση της αποδοτικότητας και στην επίτευξη των στόχων, που θα τεθούν ανά φορέα, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν μη ικανοί και να απομακρυνθούν οριστικά από την υπηρεσία τους.
Δείτε συνημμένα όλο το ερωτηματολόγιο μαζί με τις Οδηγίες συμπλήρωσης του, όπως εκδόθηκαν απ” το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου