ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Τελευταία ενημέρωση : Ποιοι απολύονται από το Δημόσιο μετά τη διαθεσιμότητα το 2013 & 2014


Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας χωρίς ωστόσο να υπάρξει τελική συμφωνία αλλά με τις δυο πλευρές να κάνουν λόγο για πρόοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο στις Βρυξέλλες με την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα πριν το Eurogroup.

Κάθε μήνα μέχρι το Σεπτέμβριο θα πρέπει να παραδίδεται στους δανειστές και από μία λίστα με ονοματεπωνυμα υπαλλήλων.
Στη σημερινή συνάντηση που ξεκίνησε στις 10 το πρωί, συζητήθηκαν δίαφορα θέματα ώστε να γραφεί το κείμενο της τελικής συμφωνίας για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ η οποία όπως όλα δείχνουν θα δίνεται τμηματικά ανάλογα με την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων.


Λίστα με ονοματεπώνυμα 5.000 υπαλλήλων μέχρι τον Ιούλιο ζητά η τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega η τρόικα φαίνεται να συμφωνεί να δοθεί παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.
Η λίστα με τα πρώτα 5.000 ονόματα θα πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Ιουλίου και θα περιλαμβάνει 2.500 σχολικούς φύλακες οι οποίοι ανήκουν στο υπουργείο Εσωτερικών, 2.000 εκπαιδευτικούς και 500 υπαλλήλους υπουργείων. Τέτοιες λίστες θα πρέπει να ετοιμάζονται κάθε μήνα μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σε διαθεσιμότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί
Από τα υπόλοιπα 7.000 άτομα που θα ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας – διαθεσιμότητας, οι 3.500 θα είναι δημοτικοί αστυνομικοί, οι 1.500 θα είναι εκπαιδευτικοί που δεν ασκούν τα καθήκοντα τους και 2.000 υπάλληλοι από τα υπουργεία και τους δήμους.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι άλλαξε και ο χρόνος της διαθεσιμότητας και συγκεκριμένα μειώθηκε σε 8 από 12 μήνες. Κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας, οι υπάλληλοι θα λαμβάνουν το 75ο/ο του μισθού τους, και μετά το 8μηνο θα αξιολογούνται εκ νέου. Μετά το 8μηνο όσοι δεν έχουν απορροφηθεί και πάλι θα απολύονται.
Συνολικά, έως το 2014 συνολικά 25.000 υπάλληλοι θα βρεθούν σε αυτό το καθεστώς. Από αυτούς, οι 4.000 υπάλληλοι θα απολυθούν μέσα αστο 2013 και οι 11.000 το 2014. Στο μεταξύ εαν απολυθούν επίορκοι υπάλληλοι, τότε ο αριθμός αυτών θα αφαιρεθεί από τις 15.000 απολύσεις.
Τέλος, ο Π. Τόμσεν εξερχόμενος από τη συνάντηση δήλωσε «Δεν καταλήξαμε σήμερα σε συμφωνία. Ελπίζω πως αυτό θα γίνει αύριο». Ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε επλισης «Αισοδοξώ ότι θα υπάρξει αύριο η συμφωνία».
http://www.newsit.gr
http://pekp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου