Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Για 80 υπαλλήλους οι Ευρωπαίοι αναβάλλουν τη δόση των 4 δισ. ευρώ


Για 80 υπαλλήλους οι Ευρωπαίοι αναβάλλουν τη δόση των 4 δισ. ευρώΤην Παρασκευή θα συνεδριάσει ξανα το Euroworking Group για να δώσει την οριστική έγκριση στην εκταμίευση των 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, καθώς στη συνεδρίασή του την Τετάρτη διαπιστώθηκε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια εκκρεμότητα στα 22 «προπαιτούμενα».


Συγκεκριμένα, από τους 4.200 υπάλλήλους που έπρεπε να βγούν σε διαθεσιμότητα, έλειπαν 80!

Ετσι, η ελληνική πλευρά ζήτησε μια μικρή ακόμη αναβολή, ως την Παρασκευή, προκειμένου ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος να καταθέσει τροπολογία που να ρυθμίζει το θέμα, καταργώντας κάποιες από τις εξαιρέσεις που θεσπίστηκαν. Η τροπολογία πρέπει να ψηφιστεί την Πέμπτη για να ληφθεί απόφαση την Παρασκευή.
Η αναβολή, εφόσον λυθει η εκκρεμότητα, δεν θα εχει συνέπειες στην εκταμίευση, η οποία αναμένεται να γίνει την επόμενη Τρίτη, αφού πρώτα περάσει η απόφαση, τη Δευτέρα, από το γερμανικό Κοινοβούλιο.
Τη Δευτέρα, εξάλλου, θα συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για την εκταμίευση του δικού του μεριδίου, της δόσης 1,8 δισ. ευρώ.
Ομως, παρατηρητές ελεγαν ότι η εξέλιξη αυτή δείχνει την πρόθεση της τρόικας να μην αφήσει κανένα παράθυρο ανοιχτό ως προς την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου