Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Απολύσεις καθηγητών Ολυμπιακής Παιδείας; Του Διαγόρα Ρόδιου

Αυτές είναι οι δύο αναγνώσεις που μπορούμε σε πρώτη φάση να κάνουμε στο προχθεσινό δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ» και σε όποια αναπαραγωγή του έγινε από διαδυκτιακά μέσα και κανάλια, για τη 2η λίστα απολύσεων στο δημόσιο και τους 1956 καθηγητές Φυσικής Αγωγής «Ολυμπιακής Παιδείας».
1. Φαίνεται ότι η προώθηση της κας Χριστοφιλοπούλου στο Υπ. Διοικ. Μετ. κλπ της έλυσε τα χέρια ώστε να προχωρήσει σε αυτό που σχεδίαζε από τη θητεία της στο Υπ. Παιδείας: να διώξει συναδέλφους Φ. Αγωγής, που ανακάλυπτε κάθε φορά ως πλεονάζοντες, σε αριθμούς που μόνο αυτή καταμετρούσε, με τις ευλογίες και των τωρινών διοικούντων του Υπ. Παιδείας. Αν πιστεύουμε ότι αυτό είναι μύθος γελιόμαστε, αφού η σχετική εντολή να διερευνηθεί νομικά ο τρόπος, να φτιαχτεί άλλο ένα πακέτο δώρο στους δανειστές με απολύσεις έχει δοθεί από καιρό. Ποιοι θα είναι αυτοί; Μα αυτοί που δούλεψαν στην «Ολυμπιακή Παιδεία». Για την αλήθεια όμως παραθέτουμε τα παρακάτω:
- Κανένας συνάδελφος δεν έχει διοριστεί με ειδικό νόμο επειδή εργάστηκε στο πρόγραμμα, ούτε και συστάθηκαν θέσεις Ολ. Παιδείας για να διοριστούν οι συνάδελφοι αυτοί. Από το σχ. έτος 2005 – 2006 οι διορισμοί για όλους τους κλάδους γινόταν με ενιαίο τρόπο, όπως προέβλεπε ο ν. 3255/2004. Σε ποσοστό 60% από ΑΣΕΠ, 40% από τον πίνακα αναπληρωτών και από το 30μηνο. Αυτό είναι που τους δυσκολεύει και ψάχνουν να βρουν τρόπο να ομαδοποιήσουν και να ξεχωρίσουν τους παραπάνω συναδέλφους.
- Οι συνάδελφοί μας έχουν οργανικές θέσεις σε α/θμια και β/θμια και διδάσκουν το μάθημα της Φ. Αγωγής και όχι της Ολ. Παιδείας. Με την εφαρμογή του σχολείου διευρυμένου ωραρίου στα δημοτικά και την αύξηση των ωρών Φ.Α. καλύπτουν και νέα λειτουργικά κενά, ενώ σε περίπτωση που αυτό εφαρμοστεί σε όλη την κλίμακα των σχολείων δεν θα φτάνουν.
Συνεπώς η οποιαδήποτε προσπάθεια απομόνωσης και ομαδοποίησης αυτών των συναδέλφων θα αποτελεί ενέργεια καταστρατήγησης του ν.3255 και θα τινάξει νομικά στον αέρα όλους τους διορισμού από 2005 και μετά, αφού θα καταργεί την ισότητα στην εφαρμογή του και θα προβαίνει αναδρομικά σε αντισυνταγματικές διακρίσεις. (θα μου πείτε αυτό θα φοβηθούν, να διαλύσουν την δημόσια εκπαίδευση θέλουν).
Και το παράξενο σε όλα αυτά είναι ότι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κωφεύουν! Σε λίγο αναμένεται τα παπαγαλάκια να αναλάβουν δράση με την υποστήριξη των ΜΜΕ και με μια σειρά επιχειρήματα που θα διαμορφώνουν άποψη στην κοινή γνώμη, ενώ κάποιοι «συνάδελφοι» θα επικροτούν ή θα ανασαίνουν με ανακούφιση αφού την γλίτωσαν και αυτή τη φορά…. Έτσι μας κατάντησαν να κοιτάμε την πάρτι μας!

2. Και με αυτή την επισήμανση περνώ στη δεύτερη ανάγνωση. Όποιος νομίζει ότι δεν τον αφορά είναι γελασμένος. Τα ίδια δημοσιεύματα είδαν το φως και πριν ένα μήνα. Τότε όλοι πίστευαν ότι τη γλίτωσαν. Αποτέλεσμα η βόμβα έσκασε στην Τεχν. Εκπαίδευση και μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε χιλιάδες συναδέλφων βρέθηκαν στο δρόμο. Αν δούμε λοιπόν την τακτική των αντιπάλων και τα γενικότερα σχέδια, δεν νομίζω πως η καμπάνα χτυπά μόνο για τους γυμναστές.
Η επερχόμενη κατάργηση σχολείων, συγχώνευση τμημάτων κλπ, ανοίγει το δρόμο για υπεραριθμίες σε όλες τις ειδικότητες. Κινδυνεύει να καεί ο καθένας μας. Αν δούμε παράλληλα και το σχέδιο για 10000 απολύσεις εκπαιδευτικών, όπως δημοσιεύτηκε στη σχετική στήλη, τότε ας κοιτάξουμε τον καθρέφτη για να δούμε τον επόμενο απολυμένο. Στην παρούσα φάση όλοι οι τεχνικά υπεράριθμοι, ανεξαρτήτως ειδικότητας, είναι με το ένα πόδι στην διάθεση – απόλυση και … έχουμε συνέχεια.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου