Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Απόφαση των 15 Ομοσπονδιών για «γενικευμένo απεργιακό αγώνα από τα μέσα Σεπτεμβρίου»

Απόφαση των 15 Ομοσπονδιών για «γενικευμένo απεργιακό αγώνα από τα μέσα Σεπτεμβρίου»
Σύσκεψη των Ομοσπονδιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28/8/2013 στα γραφεία της ΟΛΜΕ, μετά από πρόσκληση της, με στόχο τον συντονισμό τους. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, κάλεσε τις ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε συνάντηση για να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης - Τρόικας. Ξεκάθαρη ήταν η απόφαση της σύσκεψης για απεργία διαρκείας.Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκπρόσωποι των παρακάτω Ομοσπονδιών: 

ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΔΟΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΟΔΠΤΕ, ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ, ΠΟΣΕ ΙΚΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΑΕΔ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΑΕΕ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΟ.

«Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος για το εύρος των κινητοποιήσεων, που πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά της πανεργατικής διαρκούς δράσης. 

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι αναπτύσσεται μια πρωτοφανής επίθεση ενάντια στην κοινωνία και τους εργαζόμενους από Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Αν υλοποιηθεί αυτή η πολιτική, το αποτέλεσμα θα είναι ερείπια για τις κοινωνικές δομές, διάλυση υπηρεσιών που καλύπτουν βασικές ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες εργαζομένων-ανέργων, ανεργία, απολύσεις, ανέχεια, φτώχεια, πλειστηριασμοί…

Κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής ή ακίνητος αντικρίζοντας το «κεφάλι της μέδουσας», την πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Με συντονισμένους, οργανωμένους, αποφασιστικούς αγώνες θα τους σταματήσουμε.

Εμείς που συμμετείχαμε στη σύσκεψη δεσμευόμαστε να ανοίξουμε διαδικασίες γενικών συνελεύσεων στους χώρους μας με σκοπό, περί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, μια γενικευμένη απεργιακή κινητοποίηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης-Τρόικας.

Καλούμε και τα υπόλοιπα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τις τριτοβάθμιες Συνομοσπονδίες να ανταποκριθούν σ’ αυτή την απαίτηση των καιρών.»

http://www.ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου