Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

«Πράσινο φως» τη Δευτέρα για τη διαθεσιμότητα 4.600 δημοσίων υπαλλήλων


«Πράσινο φως» τη Δευτέρα για τη διαθεσιμότητα 4.600 δημοσίων υπαλλήλων
Τα οργανογράμματα με τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου θα παρουσιαστούν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, για να δώσει το «πράσινο φως» στην αναδιάρθρωση στις δομές υπουργείων και φορέων, από όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ολοκληρώνοντας το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων.
Η λίστα των 4.599 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα είναι έτοιμη ώς τις 16 Σεπτεμβρίου μαζί με τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Σύμφωνα με τις ώς τώρα πληροφορίες, εκτός από τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, σε διαθεσιμότητα θα τεθούν:

1.835 από το υπουργείο Υγείας
1.500 από το υπουργείο Παιδείας
758 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
618 από το υπουργείο Εργασίας
485 από το υπουργείο Οικονομικών
410 από το υπουργείο Άμυνας
250 από το υπουργείο Πολιτισμού
138 από το υπουργείο Τουρισμού
131 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
100 από το υπουργείο Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας
48 από το υπουργείο Ναυτιλίας
38 από το υπουργείο Δικαιοσύνης
10 από το υπουργείο Εξωτερικών
20 από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Επιπλέον, και μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ξεκινά θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις για τη σύσταση και κατάργηση θέσεων στις δομές των υπουργείων. Η διαδικασία μετάταξης των υπαλλήλων σε νέες θέσεις θα γίνει με βάση αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια που έχει ορίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Το δεύτερο κύμα της κινητικότητας που θα αφορά σε 12.500 επιπλέον υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προκύψει κυρίως από τους δήμους που έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοαξιολόγηση δομών και υπηρεσιών.
Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισπεύδει τους πειθαρχικούς ελέγχους για τους επίορκους υπαλλήλους, και μέσα σε ένα μόλις μήνα, από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο απολύθηκαν 104 υπάλληλοι που εκκρεμμούσαν για αρκετό καιρό οι υποθέσεις τους. Επίσης, διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και οδήγησης σε υπαλλήλους που έχουν μπει στην κινητικότητα, ενώ το σώμα ελεγκτών Δημοσίου κάνει συνεχώς εφόδους σε υπηρεσίες για να εντοπίσει τους κοπανατζήδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου