Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αγωνία για 4.600 εκπαιδευτικούς - Εντός ωρών τα ονόματα των καθηγητών που μετατίθενται σε δημοτικά

Θέμα λίγων ωρών είναι η ανακοίνωση των υποχρεωτικών μεταθέσεων 4.600 εκπαιδευτικών από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.
Το θέμα κρατάει σε αγωνία χιλιάδες εκπαιδευτικούς που έως σήμερα δεν ξέρουν πού θα κληθούν να παρουσιαστούν την νέα χρονιά. Τα σχετικά ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν το βράδυ της Δευτέρας ή -το πιθανότερο- την Τρίτη.

Ήδη έχουν κατατεθεί 5.750 αιτήσεις για μεταθέσεις.


Στην συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών που δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1.000 άτομα (απο 12.000 σχετικές αιτήσεις που έχουν κατατεθεί).

Το υπουργείο Παιδείας θα κάνει εφέτος ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις στα σχολεία και εκπρόσωποι του υπολογίζουν ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν θα ξεπεράσουν τα 2.500 άτομα.

Στα δικαστήρια τα πανεπιστήμια

Στο μεταξύ στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης το κλίμα «φουντώνει» όσο πλησιάζει η ημέρα που θα ανακοινωθούν οι λίστες με την διαθεσιμότητα των 1.700 διοικητικών τους υπαλλήλων γεγονός που αναμένεται ότι θα αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης στην Σύνοδο πρυτάνεων που αρχίζει την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, στην Κέρκυρα.

Στα πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας επικρατεί κατήφεια, καθώς κανείς δεν ξέρει ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν, ενώ ήδη η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για το ίδιο θέμα την Τρίτη συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ήδη την ανησυχία των μελών της για το φαινόμενο που παρατηρείται στα ΑΕΙ με την απομάκρυνση μεγάλου αριθμού διοικητικών υπαλλήλων έχει εκφράσει και η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου