Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

AΔΕΔΥ: Όχι πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας - με απεργίες, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, θα αντισταθούμε»

AΔΕΔΥ: Όχι πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας - με απεργίες, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, θα αντισταθούμε»
Την κατηγορηματική της αντίθεση εκφράζει η ΑΔΕΔΥ στο ενδεχόμενο πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Με ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζει πως:
«Η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Τρόικα, μετά από τις άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις και την κατάργηση δημοσίων κοινωνικών αγαθών, την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, προετοιμάζει ρυθμίσεις για κατάσχεση ακόμη και της πρώτης κατοικίας, σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων.
Αποκρύπτουν το γεγονός ότι οι ίδιοι, με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, είναι οι υπεύθυνοι για τη ραγδαία μείωση των εισοδημάτων, εξαιτίας της οποίας αδυνατούν χιλιάδες άνθρωποι να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες ζωής και ακόμη δε περισσότερο δεν μπορούν  να εξυπηρετήσουν πλέον τα δάνεια της βασικής τους κατοικίας. Μέσα σε αυτή τη δραματική πραγματικότητα, μεθοδεύουν τρόπους για να πετάξουν έξω από τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους.
Τα κοινωνικά κριτήρια, τα οποία επικαλούνται, είναι μία προκλητική κοροϊδία, ιδιαίτερα στη χώρα μας που η πλειοψηφία της κοινωνίας, αντιμετωπίζει, σε μεγάλο βαθμό, ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.
Τα στεγαστικά δάνεια δεν αποπληρώνονται όχι διότι δεν θέλουν οι δανειολήπτες αλλά διότι δεν μπορούν.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει καθαρά και σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει, μετά τη λεηλασία του εισοδήματος μας, τη διάλυση των υπηρεσιών, τις απολύσεις εργαζομένων και τις κατασχέσεις των σπιτιών μας. Το ποτήρι ξεχείλισε.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται και δυναμώνει με απεργίες, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, θα αντισταθούμε για να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και τους εκφραστές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου