Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Άμεση η ανάγκη εξέτασης των αιτήσεων για απόσπαση των εκπαιδευτικών της Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Φτάσαμε σχεδόν στα μέσα Αυγούστου, σε 15 ημέρες ανοίγουν τα σχολεία, και ακόμη δεν έχει γίνει ο α΄ κύκλος των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, ούτε οι αποσπάσεις σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας. Υπενθυμίζω ότι πέρυσι η Α΄ φάση των αποσπάσεων Π.Ε. (από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ αλλά και σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας) είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου του 2012 .
Η πρωτοφανής αυτή καθυστέρηση στις αποσπάσεις θα έχει ως αποτέλεσμα αφενός μεν να καθυστερήσουν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (τοποθετήσεις αποσπασμένων, προσλήψεις αναπληρωτών), αφετέρου δε τη μεγάλη ταλαιπωρία χιλιάδων εκπαιδευτικών που κρατούνται όμηροι όλο το καλοκαίρι , μη γνωρίζοντας σε ποιο σχολείο θα διδάσκουν τον Σεπτέμβρη.
Τα όσα λέγονται στο υπουργείο Παιδείας ότι οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα γίνουν μετά τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Β/θμιας στην Α/θμια, δείχνουν την προχειρότητα και την έλλειψη παντελούς σχεδιασμού, αφού για τις μετατάξεις αυτές κανείς δεν γνωρίζει ακόμη το παραμικρό. Σε ποιες θέσεις θα γίνουν; με ποιά κριτήρια; πότε θα γίνουν οι αιτήσεις; Αν ακολουθηθεί αυτό το σενάριο, τότε οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν θα εξετασθούν ούτε τον Σεπτέμβρη!!!
Μετά και την επιστολή μου , που απέστειλα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στις 8-8-2013, επανέρχομαι στο θέμα και καλώ τον Υπουργό Παιδείας να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες, για να εξεταστούν άμεσα οι αιτήσεις απόσπασης των εκπαιδευτικών, από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, έτσι ώστε να ξεκινήσουν ομαλά τα σχολεία τον Σεπτέμβρη και να σταματήσει επιτέλους η αγωνία χιλιάδων εκπαιδευτικών. 
Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου