Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Αρβανιτόπουλος : Με ειδική ρύθμιση κατοχυρώνονται οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών

Αρβανιτόπουλος : Με ειδική ρύθμιση κατοχυρώνονται οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικώνΚανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει, κανείς δεν θα απολυθεί Λίγο πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο υπ. Παιδείας στέλνει μήνυμα προς καθηγητές και δασκάλους ότι δεν θα θιγούν, αφού η κινητικότητα ολοκληρώθηκε
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
Κατοχυρώνονται οι οργανικές θέσεις των .εκπαιδευτικών, με ειδική ρύθμιση που εισάγεται στο νομοσχέδιο του Νέου Λυκείου , λέει, μιλώντας αποκλειστικά στο Εθνος της Κυριακής , ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013 2014, ο υπουργός στέλνει μήνυμα προς όλους τους καθηγητές και δασκάλους ότι δεν θα θιγεί πλέον κανείς, αφού η κινητικότητα των εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε.

Θεωρεί ότι το Νέο Λύκειο με τα λιγότερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ακυρώνει παντελώς το φροντιστήριο,
Δηλώνει ότι «κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει, κανένας εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να απολυθεί».
«Η διαθεσιμότητα των 2.100 εκπαιδευτικών του Ιουλίου, από το σύνολο των εκατόν πενήντα χιλιάδων, οι μετατάξεις και οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών που πλεονάζουν σε κενές θέσεις, και η επανατοποθέτηση των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σε άλλον τομέα του Δημοσίου ή και εντός του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ολοκληρώνουν την ανακατανομή των εκπαιδευτικών με στόχο την άμβλυνση πολυετών παθογενειών.
Σας θυμίζω ότι επί χρόνια διορίζονταν εκπαιδευτικοί σε περιοχές που δεν υπήρχαν καταγεγραμμένες ανάγκες, με αποτέλεσμα σε έναν νομό να περισσεύουν και στον διπλανό να υπάρχουν κενό στην ίδια ειδικότητα.
Επιπλέον, εντός του Σεπτεμβρίου, με ρύθμιση στο Νομοσχέδιο του Λυκείου, κατοχυρώνουμε την οργανική θέση όλων των καθηγητών και δάσκαλων στο σχολείο, ώστε να μπορούν να αφιερωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους.
Δίνουμε τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια, τη σύγχυση και την αδιαφάνεια της οργανικής θέσης με την οργανική τοποθέτηση, του λειτουργικού κενού με το οργανικό κενό, των χρονικών περιορισμών και όλων αυτών των διοικητικών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που επί χρόνια δημιουργούσαν πλέγμα αβεβαιότητας.»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου