Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ενημέρωση για την συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

Η σημερινή συνάντηση της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που πέντε ημέρες πριν την έναρξη της  νέας σχολικής χρονιάς βιώνουν καταστάσεις πρωτοφανούς ομηρείας.

Για κανένα από τα ζητήματα που αναφέρθηκαν στη συνάντηση δεν υπήρξε απάντηση που να δικαιολογεί τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και την τεράστια αναστάτωση που προκαλούν στην οικογενειακή και προσωπική τους ζωή.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει να διαλέξει ανάμεσα στην ανικανότητα ή στις σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται, αν θέλει να δώσει απαντήσεις στα αίτια δημιουργίας αυτής της  απαράδεκτης κατάστασης.

Όποιο από τα δυο και αν επιλέξει, αποτελεί ντροπή για ολόκληρη την Κυβέρνηση ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτούς στους οποίους εμπιστεύεται το μέλλον της νέας γενιάς.

Είναι απαράδεκτο να μην αναλογίζονται οι Κυβερνώντες πως οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι με ανάγκες και υποχρεώσεις.

Είναι τραγικό στη σημερινή εποχή το Υπουργείο Παιδείας το μόνο που να έχει να επιδείξει ως θετικό να είναι το ότι τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία, από τα οποία όμως θα λείπουν οι εκπαιδευτικοί.
Απαιτούμε:
·         Άμεση ολοκλήρωση των αποσπάσεων σε όλα τα λειτουργικά κενά των σχολείων.
·         Μέχρι να γίνει αυτό και προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μην υποβληθούν στα δυσβάσταχτα έξοδα μετακίνησής τους στον τόπο της οργανική τους θέσης (διαμονή σε ξενοδοχεία, εισιτήρια, κ.λ.π.) καθώς δεν ευθύνονται γι’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση απόσπασης να παρουσιαστούν μέχρι τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ στην πλησιέστερη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και να αναλάβουν εκεί υπηρεσία.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

                        Τα μέλη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Μαντάς Κομνηνός
Πετράκης Σταύρος
Φασφαλής Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου