Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΟΛΜΕ – Κάθε παράταξη προτείνει διαφορετική πρόταση κινητοποιήσεων Διαβάστε περισσότερα: ΟΛΜΕ – Κάθε παράταξη προτείνει διαφορετική πρόταση κινητοποιήσεων

olme2
Η κάθε παράταξη θα κατέβει με την δική της πρόταση στην συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ καθηγητών που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης που συνεδρίασε σήμερα δεν κατέληξε σε πλειοψηφική πρόταση υπέρ ή κατά της απεργίας κατά την έναρξη του σχολικού έτους. Με το δεδομένο λοιπόν ότι τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε μια κοινή πρόταση κατά την σημερινή θυελλώδη συνεδρίαση τους, οι παρατάξεις των καθηγητών προτείνουν στα μέλη τους ο καθένας, το δικό του! Και συγκεκριμένα: 

- Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργασία με 3 έδρες στο ΔΣ) πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους. 
- Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Συσπειρώσεις με 2 έδρες) απεργία διαρκείας από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους. 
- Η παράταξη της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία με 3 έδρες) μια 48ωρη απεργία 12 και 13 Σεπτεμβρίου και γενική συνέλευση, επανεκτίμηση της κατάστασης  και κλιμάκωση κινητοποιήσεων. 
- Το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ) μια 48ωρη απεργία. 
- Η παράταξη της ΠΑΣΚ (ΠαΣοΚ με 1 έδρα) δυο 48ωρες απεργίες, 18 και 19 Σεπτεμβρίου και 25 και 26 του μήνα.
Πάντως, στην γενική συνέλευση προέδρων θα κατέβει ένα κοινό κείμενο που θα καταγράφει την κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης. Στην συνέλευση αυτή χρειάζεται ένα 66,6% των προέδρων για να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. 
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου