Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "θύματα" της ανικανότητας και της αναλγησίας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της  Π.Ε.
"θύματα" της ανικανότητας και της αναλγησίας
της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας

            Χιλιάδες συνάδελφοί μας, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας, βρίσκονται σε απόγνωση αφού ακόμη και μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν βλέπουν λύση στο αδιέξοδο, που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δημιούργησε. Μετά την προχειρότητα, τις αμφισβητούμενες και διαβλητές διαδικασίες που τηρήθηκαν από το υπουργείο για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης στην Α/θμια εκπαίδευση, καλούνται τώρα οι συνάδελφοι μας αυτοί να μεταβούν στις οργανικές τους θέσεις σε όλες τις άκρες της Ελλάδας εξαιτίας της ανικανότητας του Υπουργείου να βγάλει έγκαιρα τις αποσπάσεις τους.
            Είναι πράγματι λυπηρό στη σημερινή εποχή το Υπουργείο Παιδείας μιας Ευρωπαϊκής χώρας να μην έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει έγκαιρα τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργήσουν με όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται τα σχολεία, οδηγώντας χιλιάδες συναδέλφους και τις οικογένειές τους στην απόγνωση.
           
Τη στιγμή που η Κυβέρνηση απειλεί και τρομοκρατεί τους πολίτες και τους εργαζόμενους με τα πειθαρχικά και την δαμόκλειο σπάθη του ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, εύλογα αναρωτιέται κανείς αν για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπάρχει αξιολόγηση και ελεγκτής δημόσιας διοίκησης. Η Κυβέρνηση που καθημερινά διακηρύσσει την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, απαξιώνοντας τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις πιο απλές διαδικασίες, να σχεδιάσει, να προγραμματίσει και να φροντίσει ώστε οι εκπαιδευτικοί να είναι έγκαιρα στα σχολεία τους.
Ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία οι συνάδελφοι ειδικοτήτων δέχονται μια πολλαπλή επίθεση αφού :
  • Μετά τις μετατάξεις σχεδόν χάνουν οριστικά τη δυνατότητα μετάθεσης.
  • Χάνουν σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα απόσπασης και βελτίωσης θέσης.
  • Υποχρεώνονται την τελευταία στιγμή να παρουσιαστούν στις οργανικές τους θέσεις επειδή το Υπουργείο δεν έβγαλε έγκαιρα τις αποσπάσεις τους.
Η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας :
  • να προχωρήσει άμεσα στην πραγματοποίηση του συνόλου των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Α/θμιας εκπαίδευσης στις 2 και 3 του Σεπτέμβρη και η προθεσμία που έχει δοθεί για την ανάληψη υπηρεσίας για τους κλάδους ΠΕ70 και ΠΕ60 να ισχύσει για όλες τις ειδικότητες.
  • Οι οργανικές θέσεις ειδικοτήτων που θα συσταθούν στην Π.Ε. να καλυφθούν φέτος με προσωρινή τοποθέτηση και να δοθούν ως οργανικά κενά για τις μεταθέσεις του 2014 , έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν όλοι αυτές τις θέσεις με βάση τη μοριοδότησή τους .
Από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου