Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Άμεση ανάγκη εξέτασης των αιτήσεων για απόσπαση των εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη

Κύριε Υπουργέ,
Τα ασφυκτικά, πλέον,  χρονικά περιθώρια και η αγωνία χιλιάδων συναδέλφων μου, της οποίας καθημερινά γίνομαι αποδέκτης ως αιρετός εκπρόσωπός τους στο ΚΥΣΠΕ,   με αναγκάζουν να επανέλθω, για άλλη μια φορά,  στο επιτακτικό αίτημα για άμεση εξέταση των αιτήσεων  απόσπασης των εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
            Η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ανακοίνωση των  αποσπάσεων θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στην  ομαλή λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβρη,  αφού μια σειρά από υπηρεσιακές μεταβολές δεν μπορούν να γίνουν ( τοποθετήσεις- προσλήψεις αναπληρωτών κτλ), αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων. Ταυτόχρονα χιλιάδες εκπαιδευτικοί υποβάλλονται σε μεγάλη  ταλαιπωρία και κρατούνται όμηροι όλο το καλοκαίρι, μη γνωρίζοντας σε ποιο σχολείο θα διδάσκουν τη νέα σχολική χρονιά.

Κύριε Υπουργέ,
            Σε χθεσινές  σας δηλώσεις , μεταξύ άλλων , τονίσατε και τα εξής:  " ...Θέλω ακόμη να πω ότι, επειδή σήμερα η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και περνάει δυσκολίες, το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέτουμε βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια, ιδίως όσον αφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα..."  (Δελτίο Τύπου/22-08-13). Ακριβώς αυτό συμβαίνει στην περίπτωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών. Εάν  οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν  ανακοινωθούν ως την 1η του Σεπτέμβρη, χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν στους τόπους της οργανικής τους θέσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται (έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής κτλ). Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, την οποία οι εκπαιδευτικοί βιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, είναι αδιανόητο  να υποβάλλονται  σε "πρόσθετα βάρη , αγωνίες και ανασφάλεια ", όπως κι εσείς αναφέρετε στις δηλώσεις σας .
            Έστω και τώρα, κύριε Υπουργέ, οφείλετε να δώσετε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες,   προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες  για να εξεταστούν άμεσα από το ΚΥΣΠΕ  οι αιτήσεις απόσπασης των εκπαιδευτικών, από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, ώστε να ανακοινωθούν  μέσα στην επόμενη  εβδομάδα.
            Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλ.  οι αποσπάσεις  ανακοινωθούν μετά την 1η του Σεπτέμβρη , είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διευκολυνθούν με κάθε τρόπο οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση για απόσπαση, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να μεταβούν στην οργανική τους θέση και ύστερα από λίγες μέρες να παρουσιαστούν στη νέα θέση,  όπου θα έχουν αποσπασθεί.
           
Μπράτης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου