Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Κινητικότητα στις ΕΛΜΕ - Συνελεύσεις και εκδηλώσεις

Ηλεία: Με απεργίες απαντούν οι καθηγητέςΣειρά συνελεύσεων, αλλά και ανοιχτών εκδηλώσεων, πραγματοποιούν οι ΕΛΜΕ της χώρας, μπροστά στις εξελίξεις στο θέμα της Παιδείας, αλλά και ευρύτερα. Εκδήλωση πραγματοποιεί η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, την Τετάρτη 28 Αυγούστου, ενώ και η Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:
 "Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής να έχουν μετατρέψει την εκπαιδευτική κοινότητα σε κρανίου τόπο. Με δεκαέξι χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς, τις σχολικές μονάδες στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης, την τεχνική εκπαίδευση βαρύτατα ακκρωτηριασμένη και τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών γυμνασίου και λυκείου και στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., ό,τι στην πραγματικότητα διακυβεύεται είναι ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης ως κοινωνικού αγαθού.

Μπροστά στις δραματικές αυτές εξελίξεις, η Β' ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ απευθύνει πρόσκληση στην κοινωνία των Γιαννιτσών, στα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους συναδέλφους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ομιλία-συζήτηση, που θα γίνει στις 7:00μ.μ. της Τετάρτης 28 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, προκειμένου να μοιραστούμε τον προβληματισμό, να χαράξουμε τις άμυνες και να συντονίσουμε τις δράσεις μας".   



 

Β΄  Ε.Λ.Μ.Ε.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ EKTAKTH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΡΙΤΗ   27  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013  ΩΡΑ  19:00 μ.μ στο χώρο του  ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ  Καλαμαριάς

με ΘΕΜΑΤΑ:

Α)Τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τον συντονισμό  και τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα.

Β)Τις υποχρεωτικές μετακινήσεις – απολύσεις.

Γ)Την κατάσταση στα σχολεία της περιοχής μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το προηγούμενο διάστημα, καταστροφικές αλλαγές στην παιδεία, αποφασίστηκαν  «εν μια νυκτί».  Σχολεία  συγχωνεύονται ή κλείνουν συνεχώς, οι νέοι εξωθούνται στην μετανάστευση ξανά μετά από δεκαετίες ενώ προκλητικά μένουν ανέγγιχτα και αυγαταίνουν τα προνόμια αυτών που  διαχρονικά πλουτίζουν σ’αυτό τον τόπο.

Θυμίζουμε πως ήδη στην διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, επέβαλαν με ΠΔ την αξιολόγηση-τιμωρία των εκπαιδευτικών, εφάρμοσαν αδιάκριτα, «επί δικαίων και αδίκων» το εφιαλτικό πειθαρχικό δίκαιο, προσπαθώντας να κατασκευάσουν από το πουθενά τους αναγκαίους για την λογική τους «επίορκους», ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσαν πογκρόμ απολύσεων ( κατάργηση θέσεων ) κατά όλων σχεδόν των αναπληρωτών και ωρομισθίων συναδέλφων που υπηρέτησαν τα προηγούμενα χρόνια το δημόσιο σχολείο.

Στο τέλος των Πανελληνίων εξετάσεων και μετά από την επιστράτευση των  εκπαιδευτικών, προχώρησαν στην κατάργηση  σημαντικών τομέων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που επηρεάζουν την ζωή δεκάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους καθώς και στη διαθεσιμότητα - απόλυση 2.122 συναδέλφων των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Σήμερα ξανά, η ηγεσία προχωρά στην διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων προς την Α/θμια , τα ΙΕΚ και την Διοίκηση, χιλιάδων συναδέλφων, που τους χαρακτηρίζουν πλεονασματικούς.

Στο θέμα της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών, ο Υπουργός Παιδείας επιμένει  στην πολιτική που έχει ψηφιστεί και δεν δέχεται το αίτημα της ΟΛΜΕ για την επαναφορά των εκπαιδευτικών και των τομέων – ειδικοτήτων της ΤΕΕ.

Στο θέμα των μετατάξεων εκπαιδευτικών, παρά το γεγονός ότι εκδόθηκε μία μόλις ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων δελτίο τύπου!!!  η αβεβαιότητα παραμένει.

 Το Δ.Σ.  της Β΄  ΕΛΜΕ-Θ απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας :

 1. Την επαναφορά των εκπαιδευτικών και των τομέων – ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στη δευτεροβάθμια ΤΕΕ. Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε  την άμεση εργασιακή αποκατάσταση των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ σε εκπαιδευτική θέση μέσα στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

2. Να προχωρήσει στην ικανοποίηση όσων αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί εθελοντικά κατά το προηγούμενο διάστημα.

3. Να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές του Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τις «άγνωστες νόρμες».

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους/σες σε

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Tρίτη 27/08/2013 ώρα 19:00  

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να επιτευχθεί η μαζικότερη δυνατή συνέλευση ώστε να εξασφαλιστεί η συνοχή και η ενότητα του κλάδου εν όψει του απεργιακού αγώνα με βάση τις αποφάσεις του που έχουν ληφθεί και θα ληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Συσπειρωθείτε γύρω από το Σωματείο.

Η συλλογική δράση είναι το μόνο μας καταφύγιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου